Afbeelding
Foto: pr

Sterker naar de brugklas met de cursus ‘Plezier op school’

Onderwijs Regio

Regio • Voor aanstaande brugklassers die problemen ervaren in het contact met leeftijdsgenoten, organiseert GGZ Rivierduinen Kinderen en Jeugd dit jaar opnieuw de tweedaagse zomercursus ‘Plezier op school’. De cursus is in augustus in Leiden en Lisse. Doel van de cursus is jongeren te helpen om met meer plezier en zelfvertrouwen naar het middelbaar onderwijs te gaan.

Veel jongeren vinden het spannend om naar de middelbare school te gaan. Ook jongeren die gepest zijn of moeite hebben met contact met leeftijdsgenootjes. Daarom is de cursus ‘Plezier op school’ ontwikkeld. Tijdens deze tweedaagse cursus komen de jongeren in een groep met leeftijdsgenootjes die ook voor het eerst naar de middelbare school gaan. In de groep vinden de jongeren steun en erkenning bij elkaar. Door sociale vaardigheden te trainen staan zij steviger in hun schoenen en kunnen zij een goede start maken op de nieuwe school. Contact leggen met anderen is een belangrijk onderdeel van de cursus. Hoe zet je de eerste stap? Hoe begin je op je eerste schooldag een gesprekje in de pauze? Hoe houd je een gesprek op gang? Ook moeilijke situaties, zoals omgaan met pesterijen, komen aan bod.

De cursus wordt op verschillende plaatsen aangeboden: het Bonaventura College in Leiden en het Fioretti College in Lisse. Op beide locaties wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen. De cursus bestaat uit twee cursusdagen die zullen plaatsvinden op 27 en 28 augustus van 9.00 tot 16.15 uur. Voorafgaand aan de cursus is een ouderavond. Voor meer informatie en aanmelden, mail naar preventie.kinderenenjeugd@rivierduinen.nl, of kijk op rivierduinen.nl/agenda

Uit de krant