Logo deteylinger.nl
Vrijwilligers laden de 831 dozen in voor transport naar Roemenië.
Vrijwilligers laden de 831 dozen in voor transport naar Roemenië. (Foto: pr./Henk Maat)
Sassenheim

Recordaantal dozen met goederen op transport naar Roemenië

Sassenheim • Bij Kringloopwinkel Op Dreef is op donderdag 2 juli een recordaantal dozen met goederen geladen voor een transport naar Roemenië.

Gedurende twee maanden kon geen kleding bij Kringloopwinkel Op Dreef worden ingebracht omdat de winkel gesloten was. De landsgrenzen waren dicht en in Roemenië was een zeer stringente lockdown van toepassing. Transporten van kleding waren dus niet mogelijk. 

Veel kleding

Halverwege mei zijn medewerkers weer aan het werk gegaan om kleding uit te zoeken. Alles op de bekende anderhalve meter afstand. Omdat na openstelling van de winkel ook veel kleding kon worden ingebracht, viel er de afgelopen tijd heel veel uit te zoeken en te verpakken. Dat was merkbaar in de opslag, Le Depot, aan de Kagerdreef. In diverse ruimten van het gebouw werden de met uitgezochte en gevulde kledingdozen neergezet.

5000 kilo aan goederen

Op donderdag 2 juli hebben twaalf medewerkers van Kringloopwinkel Op Dreef een transport geladen voor een tweetal plaatsen in Roemenië (Tileagd en Alesd). In totaal worden het recordaantal van 831 dozen met goederen geladen. Bij elkaar ruim 5000 kilo aan goederen. Behalve dozen met kleding, schoenen, sportartikelen, gingen er ook dozen mee gevuld met Engelse leesboeken, speelgoed, gebreide dekens, incontinentiemateriaal, drinkvoeding, verbandmiddelen en stoma-materiaal. Bij elkaar weer zo’n 45 m3 aan goederen die belangeloos zijn afgestaan en die nu weer ten goede zullen komen aan de mensen die het in Roemenië nodig hebben of zeer goed kunnen gebruiken. 

Transport mogelijk door inkomsten

Kringloopwinkel Op Dreef is door de inkomsten van de verkoop van tweedehandse goederen in staat de transporten te bekostigen. Met deze transporten van kleding wordt een goed doel gediend, wat ook het voornaamste uitgangspunt is van Kringloopwinkel Op Dreef.

Meer berichten