Logo deteylinger.nl
Foto: pixabay
Warmond

Hennepplanten en slag- en steekwapens gevonden bij controle op recreatiepark

Warmond • De gemeente Teylingen heeft samen met partners op dinsdag 7 juli een controle gedaan op recreatiepark De Hoflee in Warmond. Met dit soort controles bekijken medewerkers van diverse overheidsorganisaties of de regels goed worden nageleefd. Tijdens de controle zijn niet alleen diverse afwijkingen van het bestemmingsplan, maar ook strafrechtelijke overtredingen geconstateerd. Zo vond de politie een niet in werking zijnde hennepkwekerij, diverse hennepplanten en slag- en steekwapens.

Liander trof diverse niet-correcte gasaansluitingen aan. Handhavers van de gemeente zagen bebouwing die niet legaal was. Ook troffen zij huurders aan die niet-geregistreerd zijn. Zij gaan hierover in gesprek met de eigenaren van de betreffende recreatiewoningen. 

Proces verbaal
De politie nam in zeven chalets in totaal 22 hennepplanten en een geruimde hennepkwekerij in beslag. Bij bestuurders van personenauto’s die het park op kwamen, werden vijf slagwapens en een steekwapen aangetroffen, waarvan vrijwillig afstand is gedaan. Er zijn geen aanhoudingen verricht, tegen de bewoner van de vakantiewoning waar de hennepkwekerij is aangetroffen, wordt proces verbaal opgemaakt. Rondom de strafrechtelijke zaken stelt de politie nader onderzoek in.

Herzien bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is eind februari herzien. Er zijn nieuwe regels die tot stand zijn gekomen na overleg met eigenaren van campings en recreatieparken in Teylingen. Door deze wijzigingen zijn er ruimere regels voor bouwwerken op recreatieparken en campings in de gemeente. Zo is het mogelijk om grotere stacaravans (max. 60 m2) op de terreinen te plaatsen, maar ook een grotere berging bij de stacaravan (max 9 m2) te hebben.

Als er situaties zijn die niet in overeenstemming zijn met deze ruimere regels, is het aan de eigenaar/gebruiker ervoor te zorgen dat deze wel in orde komen. Zo nodig kan de gemeente in die situaties handhavend optreden. 

Meer berichten