Logo deteylinger.nl
Twee duofietsen in de kelder bij Fietsmaatjes in Voorhout met twee tussenschermen van Rotary Voorhout.
Twee duofietsen in de kelder bij Fietsmaatjes in Voorhout met twee tussenschermen van Rotary Voorhout. (Foto: pr./Hans Broer)
Voorhout

Fietsmaatjes weer naar buiten dankzij gulle gevers

Teylingen • Meer dan drie maanden kon er door corona niet gefietst worden door de gasten en vrijwilligers van Fietsmaatjes. Maar sinds drie weken zijn de maatjes weer op de fiets naar buiten. Dankzij vijf gulle sponsoren werden er tussenschermen geplaatst op de duofietsen en kon zo aan de anderhalvemeter-eis worden voldaan. Over twee weken komen er nog drie tussenschermen bij en is Fietsmaatjes Teylingen weer in staat om in corona-tijd volledig te fietsen.

De gasten van Fietsmaatjes zijn mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Zij hebben noodgedwongen drie maanden thuis of in het verzorgingshuis gezeten, met weinig bewegingsvrijheid. Hoe heerlijk is het dan om met het mooie zomerweer, weer naar buiten te kunnen gaan? Met de wind in je haren en gezellig pratend met je maatje. 

Plastic tussenscherm

Dat is de afgelopen weken weer mogelijk geworden nadat ook Stichting Fietsmaatjes Teylingen allerlei coronamaatregelen heeft genomen. De maatjes op de duofiets zitten normaal heel dicht bij elkaar, waardoor zij niet aan de anderhalvemeter-eis kunnen voldoen. Maar door een flexibel plastic tussenscherm wordt dit weer mogelijk. De tussenschermen zien er goed uit en vallen nauwelijks op. Je kan elkaar goed verstaan en zien, wat belangrijk is voor het contact met elkaar. Verder heeft Fietsmaatjes een hygiëne-protocol opgesteld en wordt er bij op en afstappen een gezichtsscherm of een mondkapje gebruikt. Veiligheid blijft zo altijd voorop staan.

Sponsoren

Dankzij een aantal donaties is de aanschaf van de tussenschermen mogelijk geworden. De Rotary Voorhout sponsorde drie schermen, de Stichting Recreatieve Activiteiten Marente twee schermen, AH Warmond, Van Raam en een familie sponsorde elk één scherm. 

Meer berichten