Logo deteylinger.nl
Foto: Piet van Kampen
Voorhout

Diamantje aan de huwelijksketting van Harry en Hetty van Noort

Voorhout • Zestig jaar geleden gaven Harry van Noort (83) en Hetty Engelbarts (81) op 20 juli elkaar het jawoord in Den Haag. Samen in alle stilte. Toen zij hun gouden huwelijk vierden werd het echter een geweldig feest alsof het hun eerste trouwdag was. Compleet in bruid- en bruidegoms outfit en met een limousine. Nu gedenken zij dat zij na 60 jaar hun belofte van eeuwige trouw gestand hebben gedaan met een gezellig samenzijn in huiselijke kring.

Door Piet van Kampen

Harry werd geboren in Schiedam en Hetty zag het levenslicht in Harderwijk. Het gezin Van Noort verhuisde naar Den Haag en later kwam ook Hetty daar vlak bij wonen. ‘Scherven brengen geluk’ is een oud gezegde. Toen het jonge meisje Hetty een mand lege flessen naar de supermarkt wilde brengen, viel deze en de scherven lagen op straat. Daar verscheen Harry, die schuin aan de overkant woonde, ten tonele en hielp opruimen. Het eerste toen nog onschuldige contact was gelegd en later fietsten beiden naar hun scholen in de buurt. Cupido sloeg toe. "Ik dacht wat een leuk grietje is dat met haar paardenstaart" en zijn latere bruid zag "een stuk in hem". Zoals gezegd kwam het tot een korte formele sluiting van het huwelijk en het jonge paar betrok een etage in de Residentiestad. Vrij snel verhuisden zij naar Voorhout waar zij nu al ruim 51 jaar ‘fantastisch’ wonen. Uit het huwelijk werden dochters Birgit, Peggy en Kitty geboren en het gelukkige paar werd de groot- en overgrootouders van acht kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

In de bouw

Harry timmerde als kostwinner aan de weg; als opzichter in de bouw en later met een eigen bedrijf. Samen met zijn echtgenote bouwde hij aan het gezin en hebben veel van het leven genoten en van de wereld gezien. De caravan was hun rijdende tweede huis door Europa en in Canada, Zuid-Afrika, Australië en de Noordkaap om een paar voorbeelden te noemen. Ook werd er een camper gehuurd om de wereld te ontdekken. De caravan ging mee op menige wintersportvakantie. "We waren altijd op route," grapt het diamanten echtpaar eensgezind, met een glimlach van voldoening op het gezicht. 

'We hebben een schitterend gezin'

Het hoogtepunt in hun lange leven was ontegenzeggelijk de viering van de vijftigjarige bruiloft toen het was alsof nu de echte bruiloft werd gevierd. "We hebben een schitterend gezin," blikt het echtpaar voldaan terug op deze dag. Nu is hun leventje allemaal in wat rustiger vaarwater gekomen maar in Voorhout hebben zij in de loop der jaren weel vrienden verworven en kennissen opgedaan. Een tevreden (h)echtpaar dat na al die jaren nog gek is op elkaar.

Meer berichten