Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Sassenheim

Workshop over online donorregistratie

Sassenheim • Per 1 juli 2020 is de nieuwe Donorwet in werking getreden. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar staat vanaf nu in het nieuwe Donorregister. Het is belangrijk om een keuze in te vullen. Dan weet familie, partner of vriend(in) of iemand na overlijden orgaan- en weefseldonor wil worden. Op maandag 24 augustus is van 10.00 tot 12.00 uur een workshop donorregistratie in de bibliotheek.

Wanneer iemand geen registratie in het Donorregister maakt, word je automatisch geregistreerd met ‘geen bezwaar’ tegen donatie van organen of weefsel. Of je donor wordt is een belangrijke keuze. Voor meer informatie en uitleg bij hoe je een keuze maakt kan je terecht bij de Bibliotheek Bollenstreek.

Registratie

In verschillende vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek vindt in de maand augustus een workshop online Donorregistratie plaats. Hier kan iedereen, die een werkend DigiD heeft, terecht voor hulp bij het digitaal registeren in het donorregister. Tijdens de workshop wordt informatie gegeven over de keuzes die gemaakt kunnen worden en deelnemers maken een registratie aan in het Donorregister. Na afloop krijgen deelnemers een uitgebreide handleiding mee. Zodat de keuze op een later moment eventueel aangepast kan worden.

Aanmelden

Per workshop zijn er 8 plaatsen beschikbaar. Inschrijven kan via www.bibliotheekbollenstreek.nl of bij de balie van de Bibliotheek Bollenstreek. Deelname kost 5 euro voor leden / 7,50 euro voor niet-leden van Bibliotheek Bollenstreek.

Deelnemers aan deze workshop hebben onder andere een eigen DigiD en wachtwoord nodig.

Heb je nog geen DigiD, maar wil je wel graag leren werken met de digitale overheid? Dan kan men deelnemen aan de cursus Digisterker. Op www.bibliotheekbollenstreek.nl staat een compleet overzicht van alle digitale cursussen bij de Bibliotheek Bollenstreek. 

Meer berichten