Logo deteylinger.nl
Foto: pexels
Teylingen

Online lezing: Slaap en de hersenen

Regio • In het kader van de Zomerprogrammering organiseert de Bibliotheek Bollenstreek de online lezing “Slaap en de hersenen”. Deze lezing wordt verzorgd door de Hersenstichting en vindt online plaats op dinsdag 18 augustus om 20.00 uur. 

De een slaapt het liefst een gat in de dag en de ander stapt al voor de wekker vrolijk uit bed. Slaap is voor iedereen anders, maar voor elk mens belangrijk. Maar liefst een derde deel van ons leven brengen we slapend door. Maar wat gebeurt er precies in je hersenen tijdens slaap en wat maakt slaap zo belangrijk? Hoe komt het dat sommige mensen minder goed slapen dan anderen en wat is daaraan te doen?

Slaap-waak ritme

Tijdens deze lezing wordt op al deze vragen antwoord gegeven. Aan bod komt wat goede en slechte slaap is, hoe het slaap-waak ritme door de biologische klok in onze hersenen geregeld wordt en wat er tijdens slaap allemaal in de hersenen gebeurt. Er wordt verteld waarom slaap zo belangrijk is en er worden tips gegeven over wat men kan doen om de slaap te verbeteren. 

De lezing duurt van 20.00 uur tot 21.00 uur. Voor leden is de toegang 5 euro, voor niet-leden 6,50 euro. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar in alle vestingen van Bibliotheek Bollenstreek en via www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Meer berichten