Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Regio

Lekker lezen, vakantietips van de bieb!

Regio • Morgen is het augustus en volop zomervakantie. Als het even kan, ben je natuurlijk buiten met een mooi boek. De ideale setting voor deze leestips is onder het bladerdak van een oude perenboom en met een schaaltje vol lekkere olijven binnen handbereik. De leestips van collectiespecialist Dorine Meijer gaan over mensen, bomen, vriendschap en poëzie. De extra leestip is een vrolijk jeugdboek om in de vakantie (voor) te lezen. Veel plezier!

Tot in de hemel / Richard Powers (ook als e-book)

Ik hield al van bomen en daarom was ik nieuwsgierig naar dit boek. In deze roman zijn de levens van verschillende personages verweven met bomen en (deels) ook met elkaar. Het boek is opgebouwd als een boom, met een indeling in ‘wortels, stam, kruin en zaden’. Bij de ‘wortels’ leer je de personages kennen en daarna komt het vervolg.

Het mooi geschreven boek is een mix van fictie, wetenschap en engagement en een ode aan onze groene vrienden. Ik zie bomen nooit meer hetzelfde.

De smaak van wilde peren / Ewald Arenz

De 17-jarige Sally is weggelopen uit een instelling. Ze ontmoet de volwassen Liss, die in haar eentje een boerderij runt, en Sally blijft bij haar. Terwijl ze samen het werk op en rond de boerderij en perenboomgaard doen, groeit er een sterke verbondenheid tussen de twee. Wanneer het verleden hun heden in komt, merken ze hoe krachtig hun vriendschap is. In geuren en kleuren, filmisch en poëtisch geschreven, laat deze roman je van dichtbij meeleven met Sally en Liss. 

Olijven moet je leren lezen : een cursus genieten van poëzie / Ellen Deckwitz (ook als e-book)

Regelmatig lees ik poëzie. Maar vaak begrijp ik een gedicht niet en dat maakt me nieuwsgierig: waarom begrijp ik het niet? Wat wil het gedicht eigenlijk zeggen?

Herken je dat gevoel? Dan kan dit boek je op weg helpen om (nog meer) van poëzie te leren genieten. Met humor, enthousiasme, tips en heldere voorbeelden, legt Deckwitz uit hoe je poëzie kunt lezen en wat je mist als je geen gedichten leest. Ik genoot ook van de illustraties, die het boek nog leuker maken. 

Extra (jeugdboeken)tip van Eline Geursen, programma-coördinator van de bibliotheek Bollenstreek: 

Wombat & Vos vieren vakantie / Terry Denton 

Zin om te lachen? 'Vakantie aan zee!'
Wombat vindt het heerlijk: lekker ijsjes eten en zandkastelen bouwen. Maar Vos weet zeker dat dit de Slechtste Vakantie Ooit wordt. Want de vijf apen zijn ook mee. En die verpesten altijd alles…
Een voorleesboek vanaf 4 jaar of zelf lezen vanaf 7 jaar. Van de makers van de Waanzinnige Boomhut-boeken.

Meer berichten