Logo deteylinger.nl
Krieno Bolt en Tekla Zwinkels met de cheque. Bij de overhandiging waren ook Petra Stelma (coördinator Sassenheim) en Paul Verbeek (penningmeester) aanwezig.
Krieno Bolt en Tekla Zwinkels met de cheque. Bij de overhandiging waren ook Petra Stelma (coördinator Sassenheim) en Paul Verbeek (penningmeester) aanwezig. (Foto: pr./Henk Maat)
Sassenheim

Kringloopwinkel Op Dreef schenkt aan Fietsmaatjes

Sassenheim • Voorzitter Krieno Bolt van Kringloopwinkel Op Dreef heeft op vrijdag 31 juli cheque van 500 euro overhandigd aan voorzitter Tekla Zwinkels van Fietsmaatjes Teylingen. 

“Wat een verrassing”, aldus Tekla Zwinkels. “Sinds de oprichting van Fietsmaatjes Teylingen in 2012 hebben we inmiddels de beschikking over tien duofietsen en een rolstoelfiets. Deze fietsen zijn verspreid over de drie kernen van Teylingen. Over de jaren werd de aankoop van nieuwe fietsen mogelijk gemaakt door donaties en giften. Zelfs na zes a zeven jaar intensief gebruik zijn de fietsen nog in redelijke staat, maar voor de oudste fietsen zoeken we nu vervanging. Gebleken is ook dat de levensduur van de accu’s veel korter is dan van de fiets, maximaal zo'n drie tot vier jaar. Daarom willen we de oudere duofietsen voorzien van nieuwe batterijen. Dat is hard nodig om ze te kunnen blijven gebruiken”.

Plaatselijk goed doel

Kringloopwinkel Op Dreef brengt normaal geld bijeen voor het Pastoraal Fonds. Dit fonds heeft als voornaamste doel om hulp te bieden aan mensen die wonen in landen in Oost-Europa. Met deze gift wil Kringloopwinkel Op Dreef laten zien dat ook een plaatselijke organisatie zoals Fietsmaatjes Teylingen niet wordt vergeten. 

Meer berichten