Logo deteylinger.nl
Een van de twee foto's van Nico Garstman in het Museum Hilversum. | Foto: pr./Nico Garstman
Een van de twee foto's van Nico Garstman in het Museum Hilversum. | Foto: pr./Nico Garstman (Foto: pr./Nico Garstman)
Sassenheim

Nico Garstman exposeert met coronafoto's in Museum Hilversum

Sassenheim • Bij de tentoonstelling 'PANdemIC' in Museum Hilversum laten fotografen zien wat de impact van corona is op ons dagelijks leven. Het begint met het hamsteren van wc-papier, beelden van overbezette IC-afdelingen en de spandoeken voor het raam van opa en oma. Dan volgen lege bioscoopzalen en kinderen die gekluisterd zitten achter hun pc omdat de leerkrachten online lesgeven.Twee foto's van de Sassenheimse fotograaf Nico Garstman zijn uitgekozen.

De tentoonstelling is geselecteerd uit meer dan 2.500 foto’s die zijn ingezonden voor de fotowedstrijd Care4Corona, en volgt de tijdlijn van de afgelopen maanden. Garstman's foto's laten een jongetje op een step zien, die langs een geheel door lint afgesloten speelplaats stept. Op de andere foto is het graffiti kunstwerk van Fake te zien, waarop een supernurse is afgebeeld, en waar een meisje in een speelgoed auto langs rijdt en vol bewondering naar kijkt.

Met de zomertentoonstelling Pandemic - Picture It willen Museum Hilversum en het sociaal platform Care4Corona het onderwerp corona uit een ander perspectief laten zien. 

De tentoonstelling is tot en met 20 september te zien in Museum Hilversum. Het museum is geopend maandag t/m zondag van 11.00-17.00 uur en op donderdag van 11.00-21.00 uur. Elke woensdag is de toegang tot het museum gratis. Meer op www.museumhilversum.nl.

Meer berichten