Mia Farnwood: “Ik voelde een enorme drang om alles van mij af te schrijven.”
Mia Farnwood: “Ik voelde een enorme drang om alles van mij af te schrijven.” Foto: pr.

Vervolgdeel op ‘Hoefijzers in Japan’ uit

Algemeen Teylingen

Sassenheim • Talloos lezerspubliek in de Duin- en Bollenstreek en ver daar buiten kijken er al maandenlang reikhalzend naar uit. Het vervolg op het in januari vorig jaar verschenen populaire boek ‘Hoefijzers in Japan’ van de 54-jarige auteur Mia Farnwood. Vorige week maakte auteur én paardenliefhebber Farnwood, die enkele weken terug vanuit Sassenheim naar Weert in Limburg is verhuisd, uiterst verheugd bekend dat het vervolgdeel ‘Weerzien in Japan’ vanaf vandaag online verkrijgbaar is. “Blanche herkende mij en mijn dochter meteen.”

Het boek ‘Weerzien in Japan’ is een hervatting op de succesvolle biografische roman ‘Hoefijzers in Japan’, waarin de auteur het op waarheid gebaseerde turbulente levensverhaal vertelt over haar hoogsensitieve dochter Shari en diens getraumatiseerde merrie Blanche én haar betekenis daarin als moeder. De bijzondere band tussen het meisje en het paard maakt de twee onafscheidelijk. Totdat Blanche noodgedwongen dient te vertrekken en via de harde zakelijke paardenwereld in Japan aanbelandt. Het verdriet om het dramatische vertrek en het gemis is groot, waarop moeder en dochter besluiten hun gevoel te volgen. Samen reizen ze na vier jaar af naar Japan om de merrie op te zoeken en te ontdekken hoe het haar verdere leven is vergaan en hoe zij het nu maakt. Maar boven alles om te ervaren hoe het weerzien uitpakt. Behalve aangrijpend, teergevoelig en meeslepend pent Farnwood in het vervolgdeel ‘Weerzien in Japan’ heel emotioneel over die hereniging én ook over het getekende leven van haar dochter, die zich ontwikkelt van een schuchter meisje naar een volwassen wijze vrouw. “Ik voelde een enorme drang om alles wat er is gebeurd van mij af te schrijven”, verklaart de auteur haar publicaties. “Maar ook om te vertellen en opmerkzaam te maken hoe gemakkelijk mensen beïnvloedbaar zijn als het gaat om de liefde tussen paard en mens.” 

Deel twee

Het boek ‘Weerzien in Japan’, voorzien van een kort resumé van ‘Hoefijzers in Japan’ met vermelding van inhoudelijk nieuwe feiten, kost 15,95 euro. Daarnaast komt komend najaar het complete verhaal - een samentrekking van deel een en deel twee - uit in een Engelstalige versie onder de titel ‘Horseshoes in Japan'. Voor meer info en het bestellen, ga naar www.miafarnwood.com

Uit de krant