Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Maar een enkel bijgebouw mogelijk bij recreatieverblijf

Politiek Teylingen

Teylingen • B&W heeft de procedure opgestart om een omissie in het bestemmingsplan te herstellen. De regel over het aantal toegestane vrijstaande bijgebouwen bij kampeermiddelen, stacaravans en recreatiewoningen bleek niet duidelijk. 

Door Nico Kuyt

Op 19 december 2019 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Buitengebied vastgesteld, maar de omschrijving liet ruimte voor interpretatie voor de bouw van meer dan één bijgebouw bij een recreatieverblijf. Dit is niet de bedoeling. De juiste toepassing is dat per recreatieverblijf maximaal één bijgebouw, van maximaal 9 meter, is toegestaan. Zo is het destijds ook beklonken in het overleg met de campingeigenaren. De omissie wordt nu in het ontwerp bestemmingsplan hersteld. 

B&W start meteen om de gemeenteraad een ontwerpbestemmingsplan voor te leggen en de hele voorontwerpfase over te slaan. Volgens de gemeentelijke verordening is er geen inspraak nodig op ondergeschikte wijzigingen van het beleid. Van een wijziging van beleid is geen sprake. Als alle stukken op tijd klaar zal de raadscommissie Ruimte het ontwerp op 1 september gaan voorbespreken. 

Uit de krant