Afbeelding

Nieuwe speelgroep voor lastige eters

Zorg & Welzijn Regio

Hillegom • In de speeltuin in Hillegom start met ingang van woensdag 7 oktober een initiatief voor kinderen met autisme die moeilijke eters zijn (door prikkels, niets nieuws durven proeven, altijd hetzelfde willen eten, een verkeerde koppeling). De organisatie wil een speciale eet-speelgroep opzetten voor deze doelgroep.

"Door spelenderwijs met eten in aanraking te komen (denk aan sjoelen met ananasschijven, eieren verven, pinda's rijgen) willen we een positieve associatie met eten oproepen. De kinderen kunnen punten verdienen door bijvoorbeeld eten op te pakken, te ruiken, tegen de lippen aan te houden, in de mond te houden en uiteindelijk krijgen ze een certificaat als ze een product gegeten hebben. Door middel van een groep hopen we dat ze elkaar stimuleren. De nadruk ligt op spel in plaats van het moeten eten, waardoor het laagdrempelig is en door de kinderen als leuk wordt ervaren."

Het idee is met deze groep van 13.30 uur tot 16.00 uur in de speeltuin aanwezig te zijn. Voor bekostigingsmogelijkheden, aanmeldingen graag mailen naar: pattyvanamsterdam@hotmail.com

Uit de krant