Afbeelding
Foto: Caroline Spaans

Zijn de scholen in Teylingen coronaproof?

Politiek Teylingen

Teylingen • Zijn de ventilatiesystemen in de schoolgebouwen in Teylingen wel voldoende toegerust op het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus? Heeft er daarover in de periode na de uitbraak van de pandemie door de gemeente wel een inventarisatie plaatsgevonden? Dat vraagt de fractie van het CDA zich af en heeft hierover vragen aan B&W gesteld. 

Door Nico Kuyt

De CDA-raadsleden Sybrinne de Vries en Manon van Dijk willen weten hoeveel scholen in de gemeente voor wat betreft hun ventilatie niet coronaproof zijn. Die moeten dan toch snel aangepast worden. En als na onderzoek door deskundigen blijkt dat een aantal niet voldoende coronaproof gemaakt kan worden, wordt er dan maatwerk binnen het bestaande gebouwenbestand van scholen in Teylingen toegepast? Beide raadsleden denken daarbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van minder leerlingen in de lokalen van gebouwen waarvan de ventilatie nog onvoldoende op orde is en docenten van 40 jaar en ouder laten lesgeven in lokalen van gebouwen waar de ventilatie wel voldoet aan de meest recente eisen. 


Sportscholen en gymzalen

Naast de scholen vragen beide raadsleden zich ook af hoe het zit met de ventilatie in buurthuizen, jongerencentra, sportscholen, gymzalen, peuterspeelzalen, kinderopvang en zo meer. Ook deze dienen in hun ogen voldoende toegerust zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zij vragen B&W om snel antwoord te geven, zodat het in de eerstkomende raadscommissie van Welzijn en Ruimte hierover gesproken kan worden.

Uit de krant