Het aantal nieuwe besmettingen in Hollands Midden per week.
Het aantal nieuwe besmettingen in Hollands Midden per week. Bron: RIVM

Flinke daling aantal nieuwe besmettingen met corona in regio

Algemeen Regio

Regio • Nadat een periode van vijf weken waarin het aantal coronabesmettingen in de regio Hollands Midden gestaag toenam, is het aantal nieuwe besmettingen tussen 17 en 23 augustus weer gedaald. Werden in week 33 nog 216 personen positief getest, vorige week waren dat er 124.

Het aantal patiënten dat in het ziekenhuis moet worden opgenomen blijft laag. Vorige week ging het in Hollands Midden om één patiënt, de twee weken daarvoor waren er twee nieuwe opnames per week. Wel zijn vorige week drie mensen overleden aan COVID-19, alle drie afkomstig uit Leiden.

Testuitslag online uitlezen

Sinds maandag 24 augustus kan iedereen die getest is zijn uitslag uitlezen door in te loggen met DigiD via de website www.coronatest.nl. Eerder konden alleen mensen die een afspraak via de website gemaakt hadden de uitslag online uitlezen. Mensen die telefonisch een afspraak hadden ingepland, moesten wachten tot ze over de uitslag werden gebeld.

Het landelijke callcenter is verantwoordelijk voor het doorbellen van de testuitslagen. Doordat het aantal testaanvragen afgelopen week steeg met 40 procent, werden uitslagen vanwege de drukte soms later doorgebeld. Door de uitslag online beschikbaar te maken, hoopt de GGD dat wordt voorkomen dat mensen de uitslag pas laat te horen krijgen. Het landelijke callcenter checkt wel of de uitslag daadwerkelijk is uitgelezen en belt alsnog na als blijkt dat de uitslag nog niet is geopend.

Uit de krant