De onthulling van het Jack Manuputty Court door Rita Manuputty en voorzitter Paul Mens.
De onthulling van het Jack Manuputty Court door Rita Manuputty en voorzitter Paul Mens. Foto: pr.

Tennisvereniging SVV eert overleden trainer Jack Manuputty

Verenigingen Voorhout

Voorhout • Tennisvereniging SVV heeft eind juli baan drie, het center court, omgedoopt tot Jack Manuputty Court.

Daarmee eert te vereniging de onverwoestbaar optimistisch en zeer populaire trainer, die vorig jaar is overleden, na meer dan 25 jaar aan SVV verbonden te zijn geweest. De onthulling is gebeurd in aanwezigheid van de weduwe van Jack, Rita. Jack is postuum benoemd tot erelid. Het bijbehorende lidmaatschap voor het leven is aangeboden aan Rita.

Vernieuwing

Bij de tennisvereniging is een deel van het bestuur nieuw. Paul Mens is de nieuwe voorzitter, John Berg keert terug als penningmeester. Ook Maaike Noort en Ivo van Kampen zijn nieuw in het bestuur. SVV meldt verder dat het is gestopt met het verpachten van de bar. Het beheer is nu weer in eigen handen. Tot slot is deze zomer het verduurzamingsproject bij de tennisclub afgerond. SVV kent nu uitsluitend nog led-verlichting, ook die van de banen. Het dak is voorzien van 90 zonnepanelen, zodat de vereniging zelf voorziet in de energiebehoefte.

Winterlidmaatschap

SVV biedt voor het eerst de mogelijkheid om alleen tijdens de winterperiode lid te worden. Voor 75 euro zijn mensen lid van 1 oktober tot en met 31 maart volgend jaar. Aanmelden kan heel eenvoudig door op de website winterlidmaatschap aan te vinken.

SVV heeft intussen vijf all weather banen, zodat mensen ook in de winter volop kunnen spelen. Bovendien kent de club een actieve laddercommissie, die voor het eerst ook in de winter ladderwedstrijden organiseert. SVV gebruikt daarvoor een app. De winterladder, die begint op 7 oktober, kent zowel de enkel- als alle dubbelmogelijkheden. De indeling is zoveel mogelijk op sterkte.

Uit de krant