Patricia Koot komt juichend over de finish in Zandvoort.
Patricia Koot komt juichend over de finish in Zandvoort. Foto: pr./Hanneke Mennens

Patricia Koot Nederlands kampioen marathon inline-skaten

Sport Warmond

Warmond • In de regen en op het natte asfalt van het circuit van Zandvoort streden 30 meisjes junioren B om de Nederlandse titel. Na 21 kilometer was de winst voor Patricia Koot van de Warmondse IJsclub.

Het Daikin NK Inlineskaten Marathon werd op 29 augustus voor het eerst verreden op het vernieuwde circuit van Zandvoort met strak asfalt. Bij veel rijders smaakte het naar meer en sommigen opperden al om er een jaarlijks evenement van te maken. Het is een uitdagend parcours met hoogteverschillen en kombochten en dit weekend ook wind en veel regen.

Patricia Koot rijdt in het KNSB Talentteam ZuidWest, vorige week gaf zij al haar visitekaartje af met drie Nederlandse inline titels op de baan en op de weg. Nu moesten de rijders op het circuit 21 kilometer afleggen. De vele regen in de ochtend en de harde noordwesten wind zorgden ervoor dat het moeilijk was om weg te komen tijdens de wedstrijd. Er werden een paar pogingen ondernomen, maar het lukte niemand. In de finale zat Patricia iets te vroeg op kop, maar ze wist er nog een eindsprint uit te persen en het lukte geen van de andere deelnemers om haar te passeren. Patricia’s vierde Nederlandse titel inline skaten in dit seizoen. Tweede werd Sanne Oosterwijk uit Lelystad en derde Jet Fransen uit Andijk.

Nu gaat Patricia Koot zich voorbereiden op het schaatsseizoen waarin zij de afgelopen jaren ook al vele overwinningen heeft behaald.

Senioren dames
In de middag gingen de senioren van start de wedstrijd begon nog met een natte baan maar deze droogde snel op. Lisa van de Geest werd elfde in de einduitslag. Anne Leltz won de sprint van de groep die al na acht ronden moest afsprinten, zij werden ingehaald door de kopgroep.

Skeelercup

Op zondag 6 september wordt er een skeelerwedstrijd verreden op de WIJC baan in Warmond. Die wedstrijden om de Oomssport Skeelercup starten om 10.00 uur,

Uit de krant