Ter Leede door naar tweede ronde KNVB-beker

Sassenheim • Ter Leede had geen kind aan het Groningse Hoogezand. Op sportpark de Roodemolen was de wedstrijd in de eerste ronde van de KNVB-beker al voor de rust beslist.

Ter Leede creerde in de openingsfase genoeg kansen. Met Clé Vos de Mooij voor de geblesseerde Michael Bekkers en ook zonder de eveneens gekwetste Joey van den Berg trok de thuisploeg direct ten aanval. De eerste kansen waren aan spitsen Lulinho Martins en Yassin Kaabouni nog niet besteed, maar in de tiende minuut benutte de laatstgenoemde de rebound na een schot van Jordly Petronia. Twee minuten later was het raak voor Robert Steemers (2-0). Daarna stokte de productie, hoewel de kansen voor uitbreiding ruimschoots aanwezig waren. Twee minuten voor rust was het opnieuw raak voor Steemers. Hij rondde een assist van Kaabouni koelbloedig af (3-0).

Kaabouni op dreef

Na de rust nam Sohaib Echahbouni de plek van Van den Steenhoven op het middenveld in, naast Steven Wajer en Feyo Glim. In de 52ste minuut schoot Kaabouni zijn tweede binnen. Na een actie op rechts legde Lulinho Martins de bal goed af, waarna de Ter Leede spits opnieuw kon scoren. Niet veel later speelde Kaabouni weer de hoofdrol, dit maal als aangever. Zijn voorzet werd door Sohaib Echahbouni tot doelpunt gepromoveerd (5-0).

Twee tegendoelpunten

Na de 70e minuut liet de thuisploeg de teugels vieren en kan Heine Uuldriks na een foutje op rechts voor Hoogezand tegenscoren en tot ergernis van publiek en staf weet Justin Slor in de 84e minuut met een mooie kopbal doelman Vos de Mooij zelfs voor de tweede maal te passeren. Dat vindt Martins te gek en een minuut voor tijd trekt hij de bal weer mooi terug en kan Luc de Kruijs met rechts de zesde voor Ter Leede maken.

Start van competitie

Door de 6-2 winst plaatst Ter Leede zich voor de tweede ronde, een wedstrijd op dinsdag 6 oktober bij Excelsior Maassluis. Op zaterdag 5 september starten de Sassenheimers de competitie met een thuiswedstrijd tegen Sportlust'46.