Om corona te bestrijden blijft een goede hygiëne belangrijk en een mondkapje wanneer je met het openbaar vervoer reist.
Om corona te bestrijden blijft een goede hygiëne belangrijk en een mondkapje wanneer je met het openbaar vervoer reist. Foto: pr

GGD: Twee nieuwe besmettingen in Teylingen

Algemeen Teylingen

Regio • In de week van 24 augustus zijn er 4190 coronatesten afgenomen in de teststraten van Hollands Midden.
In de teststraten, ziekenhuizen en verpleeg- & verzorgingshuizen samen zijn in totaal 121 personen (2,8 procent) positief getest op corona.
Een lichte stijging ten opzichte van de voorgaande week (2 procent). Eén patiënt werd de afgelopen week opgenomen in het ziekenhuis.

In Bodegraven-Reeuwijk is een nieuw cluster ontstaan. De besmette personen zijn in isolatie en ook hun (nauwe) contacten hebben instructies gekregen. In Teylingen zijn vorige week twee nieuwe besmettingen geconstateerd. In totaal deden 182 inwoners een test. 

"We zien sinds de laatste 2 weken een daling in het aantal besmettingen. Om de daling door te laten zetten moeten we ons met zijn allen aan de coronamaatregelen blijven houden."

Terug van vakantie? 

Veel inwoners van Hollands Midden zijn de afgelopen dagen teruggekomen van vakantie uit binnen- en buitenland. Ben je in het buitenland geweest?
Check het reisadvies voor het land of gebied waaruit je vertrokken bent op de website Nederlandwereldwijd.nl.

Keer je terug uit een oranje gebied dan moet je in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Dit geldt ook wanneer je geen klachten hebt én ook wanneer je je hebt laten testen op corona na terugkomst en de test negatief was. Een test is namelijk een momentopname en je kunt tot aan het einde van de incubatietijd nog steeds klachten ontwikkelen. Bepaalde groepen reizigers hoeven niet in quarantaine. Deze uitzonderingen vind je op de website Rijksoverheid.nl.

Afspraak maken

Heb of krijg je klachten die passen bij corona, laat je dan (opnieuw) testen. Plan een afspraak via coronatest.nl of bel naar 0800-1202. Voor het online maken van een testafspraak geldt dat je je eigen Digid moet gebruiken, dit geldt ook voor kinderen. Heeft je kind geen Digid? Maak dan een afspraak via 0800-1202.

Uit de krant