Vorig jaar ging de eerste prijs voor Het Beste Idee naar een apart zwemuur -met zwemles- voor vrouwen. | Foto: pr.
Vorig jaar ging de eerste prijs voor Het Beste Idee naar een apart zwemuur -met zwemles- voor vrouwen. | Foto: pr. Foto: pr.

Wie wint de 3.000 euro voor Het Beste Idee?

Algemeen Teylingen

Teylingen • Wie heeft Het Beste Idee? Verenigingen en scholen weten het na de uitreiking op vrijdagavond 4 september. Dan reikt de gemeente, samen met de Combibrug, de cheques uit aan de winnaars. Ook wordt tijdens de bijeenkomst het Vitaliteitsakkoord getekend. 

Niet alleen sportverenigingen, maar ook cultuur- en sociaal-maatschappelijke verenigingen en scholen konden meedoen aan een nieuwe ronde van Het Beste Idee. Daarin ging de Combibrug, in opdracht van de gemeente, op zoek naar de beste sociale ideeën om mensen met elkaar te verbinden. Kleine en grote ideeën waren welkom.

Cheques

Vanwege het coronavirus werd de uitreiking iets uitgesteld, maar op vrijdag gaat het alsnog gebeuren. Tijdens de uitreiking, om 20.00 uur bij Van der Valk Sassenheim, is aandacht voor de ingezonden ideeën. Wethouder Arno van Kempen is namens de gemeente aanwezig.

De winnaar ontvangt een cheque van 3.000 euro, de nummer twee 2.000 euro en voor de derde plaats is een cheque van 1.000 euro. Voor een klein individueel initiatief is een aanmoedigingsprijs van 500 euro. De overige inzenders krijgen ondersteuning van de Combibrug om hun idee alsnog te kunnen uitvoeren.

Vitaliteitsakkoord

Tijdens de uitreiking is ook de ondertekening van het Vitaliteitsakkoord. Het akkoord heeft als doel om met verenigingen, scholen en bedrijven in te zetten om inwoners gezonder te laten leven. Door nauwe samenwerking binnen het gehele sociaal domein ontstaat er een breed gedragen aanpak om Teylingen vitaler te maken. De krachten worden gebundeld in het Vitaliteitsakkoord. 

Sportformateur Gerben van Duin is aanwezig, en ook vertegenwoordigers van De Combibrug, Sophia Scholen, Welzijn Teylingen, vv Ter Leede en STIWA zijn aanwezig voor ondertekening akkoord. 

Uit de krant