Logo deteylinger.nl
Korfbalvereniging TOP wint de eerste prijs voor wandelkorfbal met een derde helft. Links Bert Wilbrink, rechts voorzitter Ruud Westerbeek. | Foto: PdB
Korfbalvereniging TOP wint de eerste prijs voor wandelkorfbal met een derde helft. Links Bert Wilbrink, rechts voorzitter Ruud Westerbeek. | Foto: PdB (Foto: Piet de Boer)

Mensen met elkaar verbinden

Teylingen Liever zag organisator Rob Jonkman van de Stichting Combibrug de hele zaal vol zitten. Dat kan nu niet. Toch zitten vrijdag 4 september zo'n vijftig mensen in Hotel Van der Valk bij de prijsuitreiking van Het Beste Idee van Teylingen.

Door Piet de Boer

Dit jaar zijn ideeën gekozen die ‘mensen met elkaar verbinden’. Sportverenigingen, cultuurorganisaties, scholen en sociaal-maatschappelijke verenigingen mochten daarom dit tweede jaar ook meedoen aan Het Beste Idee. Het resulteerde in ruim dertig inzendingen, een verdubbeling van 2019.

Verbinden
De winnaar dit jaar is Korfbalvereniging Top. Zij willen met 'wandelkorfbal' het bewegen onder ouderen stimuleren, maar ook sociale contacten tussen deze sporters bevorderen. Wandelkorfbal vindt overdag plaats en is speciaal bedoeld voor 55-plussers. Bestuurslid Bert Wilbrink is de bedenker. ‘’Met andere bestuursleden’’, zegt hij er gehaast bij. Bijzonder aan wandel-korfbal bij TOP is de extra aandacht voor ‘verbinding’ tijdens ‘de derde helft’. ‘’We gaan korfbal en andere beweegdingen combineren met sociale activiteiten’’, zegt Wilbrink. ‘’Ons complex biedt mogelijkheden voor bijvoorbeeld tafeltennis, darten en jeu-de-boules. We willen ons complex hiermee ook beter benutten. Een daghap bereiden, mag ook, maar vooral mensen laten genieten van sport en beweging en deze 55-plussers een plek geven in de vereniging.’’ Bert Wilbrink ontving 3000 euro voor de uitwerking van zijn idee. ‘’Ik ben er blij mee en het is een mooi start,’’ zegt hij met een glimlach.

Moestuin en urban sports
De tweede prijs van 2.000 euro ging naar Ellen Bakkers en Ingrid van Leeuwen die een moestuin en kruidentuin willen aanleggen bij Kasteel Teylingen. En hiermee werkervaringsplekken te realiseren voor mensen´met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Derde eindigde het idee van basketbalvereniging Forwodians. Zij willen met ‘urban sportevenementen’ de jongeren in het middelbaar onderwijs verleiden te blijven sporten. Na de lagere school stoppen velen namelijk met sporten bij een vereniging.

Vrijwillige ouderen
Het idee van Anja Overgaag (Warmunda) eindigde met een aanmoedigingsprijs van 500 euro op de vierde plaats. Zij wil ouderen met vrijwilligerswerk betrekken bij haar club. Senioren blijven daardoor meedoen in de sportvereniging en kunnen zo makkelijker contact leggen met anderen.

De geldbedragen van Het Beste Idee zijn vrij te besteden en hoeven niet aan het ingediende idee besteed te worden, zegt Jonkman. Het is een steuntje in de rug. Ideeën die niet in de prijzen vielen kunnen ook reken op hulp van Combibrug om hun idee te realiseren al is dat niet met een geldbedrag.

Meer berichten