Logo deteylinger.nl
Suzanne, Walat en Salem maken mondkapjes bij de MareGroep. | Foto: pr.
Suzanne, Walat en Salem maken mondkapjes bij de MareGroep. | Foto: pr. (Foto: pr.)

MareGroep zet zich in voor een veilige werkomgeving

Voorhout De werkzaamheden bij de productieafdelingen binnen MareGroep verlopen voorspoedig. Medewerkers werken conform de coronamaatregelen en kunnen dit goed volhouden. Hierdoor is het bedrijf overgegaan naar fase 3 waarin alle medewerkers op een veilige manier hun werk kunnen uitvoeren.

Maatregelen op de werkvloer zijn ingebed. Afstand houden, letten op de hygiëne en thuisblijven bij klachten zijn de norm en worden nageleefd.

“Er is de afgelopen periode ongelofelijk hard gewerkt. De groep collega’s die nog thuis is kan gefaseerd aan de slag door de inventiviteit binnen MareGroep. Aangepaste werkplekken maken nu deel uit van de werkvloer, waardoor wij alle collega’s weer kunnen ontvangen” aldus Rinco Knoop, directeur Gr KDB. “Daarnaast werkt de staf waar mogelijk nog deels thuis. We hebben het zo ingeroosterd dat er een effectieve bezetting op de kantoren is en toch veilig kunnen blijven werken.”

Productie van mondkapjes
Door dezelfde inventiviteit binnen MareGroep is er een project ontstaan die bijdraagt aan een gezondere werkomgeving. Onder begeleiding van trajectcoördinator Kasia Wallusch zijn Suzanne, Walat en Salem gestart met een naaiatelier binnen MareGroep waar zij mondkapjes maken. Mondkapjes die de collega’s goed kunnen gebruiken tijdens bijvoorbeeld het reizen met het collectief vervoer. Wallusch vertelt over het project dat zij is gestart. “Wij hebben echt vakmensen in huis. Door hun talent in te zetten ontstaat er iets heel moois. Na een kleine opstartperiode zijn zij volledig zelfstandig aan het werk in het maken van stoffen mondkapjes die prettig dragen, goed afsluiten én er leuk uitzien.”

De mondkapjes zijn bedoeld voor alle medewerkers van MareGroep.

Meer berichten