Ter Leede vrouwen boekt nipte zege

Sassenheim • In aanloop naar de uitwedstrijd tegen promovendus DSS Haarlem was trainer Vincent gedwongen om veel wijzigingen in het elftal door te voeren.

Maar liefst vier basis speelsters haakten deze week geblesseerd of ziek af. In het begin van de wedstrijd was dit, met name in de verdediging. duidelijk te zien op het veld. DSS zette Ter Leede onder druk en het lukte de verdediging niet om hieronder uit te spelen. Het was dan ook DSS dat de score kon openen. Hierna schakelde Ter Leede over op een hoger tempo. Er was meer beweging en via snelle combinaties ontstonden er kansen voor de vrouwen uit Sassenheim. Een fraaie aanval over veel schijven, afgerond met en steekpass op Justine Jansen leverde de gelijkmaker op. De druk op de promovendus bleef en na een schot op de lat kon Sarissa van der Meer de terugspringende bal binnenlopen. (1-2). Na deze treffer liet Ter Leede zich onnodig terugdringen en kon DSS vlak voor het rustsignaal de gelijkmaker aantekenen (2-2).

Verdiend op voorsprong

Na de rust deelde Ter Leede in het begin de lakens uit. Het was nieuwkomer Nina de Letter die Ter Leede opnieuw verdiend op voorsprong bracht. DSS wenste zich niet zonder slag of stoot neer te leggen bij een nederlaag en trok ten aanval. De verdediging van Ter Leede gaf echter geen krimp en bleef onder leiding van keepster Wendel van Riemsdijk fier overeind. Bij een goed uitgevoerde counter kwam Romy van Beelen in een één-op-één situatie met de DSS keepster, die alleen aan de noodrem kon trekken en hiervoor het veld moest verlaten. De vrije trap leverde geen resultaat op. Na 94 minuten stonden de Ter Leede Vrouwen wederom aan de goede kant van de score een prima resultaat van dit jonge onervaren team.

Aankomend weekend zijn de Vrouwen weer te zien in de thuiswedstrijd tegen Eldenia Vr. 1 uit Elden.