Afbeelding
Foto: pr.

Raad akkoord met de aankoop van schuur Westerbeek

Algemeen Teylingen

Teylingen • De gemeenteraad is unaniem akkoord gegaan met de aankoop van de bollenschuur Westerbeek op Teylingerlaan 13.

Door Nico Kuyt

De aankoop is gedaan voor de geplande ontwikkeling van de Ruïne van Teylingen. Die moet beter beleefbaar worden voor toerist en inwoner. Met de verwerving is iets meer dan 2,1 miljoen euro gemoeid. Wat de precieze invulling gaat worden, is nog onbekend, dat is afhankelijk van initiatieven die zich aandienen. Met de aankoop krijgt het evenemententerrein rond de ruïne, alsmede de gronden rond Westerbeek, een boost. Zo kan er door bezoekers geparkeerd worden op het terrein van Westerbeek. 

De gemeenteraad vroeg wel aandacht voor de mobiliteit. Dit ook naar aanleiding van een brief die omwonenden de raad hebben gestuurd. De Teylingerlaan is al jaren een knelpunt. Maar B&W is in overleg met de provincie. Het aankoopbedrag van de schuur is naar beneden geschroefd. Uit onderzoek bleek dat er asbest gesaneerd moet worden. De korting van 25.000 euro vond de VVD wel wat summier, maar stond toch positief tegenover aankoop. Het CDA vroeg aandacht voor de zwakkere verkeersdeelnemers rond de ontsluiting en ook bij de PvdA, ChristenUnie en D66 riep de mobiliteit nog wel wat vragen op. Niettemin kon de gemeenteraad unaniem instemmen met de aankoop van de schuur. In de komende tijd worden de plannen voor het gebied verder uitgewerkt.

Uit de krant