Afbeelding
Foto: archief/pr.

Teylingen heeft meest aantal tennisvoorzieningen in Zuid-Holland

Sport Teylingen

Teylingen • Teylingen heeft de meeste tennisvoorzieningen per km2 in de provincie Zuid-Holland. Met een gemiddelde van 5,6 is de gemeente bovendien derde van Nederland. Dit blijkt uit de Landelijke Tennis Index, die online winkelcentrum beslist.nl samenstelde op basis van data van het Mulier Instituut en de KNLTB. De index rangschikt gemeenten op voorzieningen, waarbij zowel het aantal beschikbare banen als de gemiddelde afstand tot de dichtstbijzijnde accommodatie is meegenomen.

De provincie Zuid-Holland scoort met een gemiddelde van 2,3 relatief hoog als het gaat om tennisvoorzieningen, waarbij het landelijke gemiddelde 1,6 is.  Als veel mensen in een provincie dezelfde sport beoefenen, doet de omgeving vaak mee. De populariteit van een tennis verschilt dan ook per provincie. Teylingen, Rijswijk en Delft scoren in Zuid-Holland het hoogst met scores van respectievelijk 5,6, 5,6 en 5,2. Landelijk staan alleen Laren (5,7) en Heemstede (5,6) boven Teylingen.

De afstand van en naar een accommodatie om te tennissen is relatief kort in de provincie Zuid-Holland met 0,16 accommodaties per km2. Zuid-Hollandse tennisliefhebbers hebben hiermee veel mogelijkheden om hun sport te beoefenen.

Meer vrouwelijke toptennissers

In het onderzoek zijn ook de internationale prestaties van de Nederlandse tennisspelers onder de loep genomen. Na het hoogtepunt in het internationale toptennis begin jaren ‘90, liep het aantal Nederlandse toptennissers jarenlang terug. Sinds 2004 staan bijvoorbeeld geen Nederlandse mannen meer in de top 20. De vrouwen daarentegen staan na 20 jaar weer in de internationale top 20, door de internationale successen van de Zuid-Hollandse Kiki Bertens.

Uit de krant