Afbeelding
Foto: pr.

Kringloop Herenstraat 63 maakt biljarters Bernardus blij

Verenigingen Voorhout

Voorhout • Kringloopwinkel Herenstraat 63 doneert een heel groot deel van zijn opbrengsten aan goede doelen in de gemeente Teylingen (en aanliggende gemeentes). Dit keer maakte zij de biljartclub van verzorgingshuis Bernardus blij met een flinke donatie.

 

Een groot aantal sportievelingen komen regelmatig bijeen in de Bernardus. Het zijn bewoners, maar ook ouderen uit de streek die graag met elkaar een gezellige dagbesteding zoeken. En dat vinden zij bij het biljart van verzorgingshuis Bernardus. Dit gebeurt al jarenlang, met heel veel plezier en sportiviteit. Reden voor de kringloopwinkel om eens langs te gaan bij de biljartclub. Een vijftal heren ontvingen Carel van der Wijngaard en Jos Alkemade van de kringloopwinkel en gaven een demonstratie en uitleg over de spelregels.

Onderhoud

Je ontkomt er niet aan: onderhoud van intensief gebruikte spullen. Het biljart vertoonde op sommige plaatsen slijtage. Ben Duivenvoorde, initiatiefnemer van de donatieaanvraag bij de kringloopwinkel en fervent biljarter, vertelt: “Het laken en de stootranden van ons biljart waren aan renovatie toe. Bij de Kringloop Herenstraat 63 hebben we een donatie-aanvraag gedaan, die al snel werd toegezegd. We hebben contact gezocht met de biljartshop in Leiden, waarmee wij al jaren een goede verstandhouding hebben. Zij konden ons direct helpen”.

Op het moment van het bezoek van de heren van de kringloopwinkel was het biljart al in volle glorie hersteld. De biljartshop uit Leiden had er het volste vertrouwen in dat alles in orde zou komen en had de renovatie al afgerond. En dat vertrouwen bewees zich, want Carel van der Wijngaard overhandigde een mooi ingelijste cheque van 750 euro aan de heren van de biljartclub. 

Donatie aanvragen

De opbrengst van de kringloopwinkel in Voorhout wordt door middel van donaties teruggegeven aan lokale goede doelen. Als club of vereniging kan je een donatie aanvragen door deze schriftelijk in te dienen bij de medewerkers van de winkel. De winkel bekijkt welke aanvragen in aanmerking komen voor een gift.

Aangepaste openingstijden

In verband met de huidige maatregelen is de winkel voorlopig beperkt geopend: op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Wilt u spulletjes laten ophalen, bel dan even naar de winkel via 0252-347735.

Uit de krant