Eenzaamheid onder jongvolwassenen neemt ook steeds meer toe. | Foto: pr
Eenzaamheid onder jongvolwassenen neemt ook steeds meer toe. | Foto: pr Foto: pr Welzijnskwartier

College maakt zich zorgen over eenzame inwoners

Politiek Teylingen

Teylingen • Het aanpakken van eenzaamheid is een belangrijk thema die B&W de komende tijd onder handen wil nemen. Juist door de corona-crisis dreigen mensen door het alleen-zijn gekweld te worden. Een knuffel op afstand is geboden.

Door Nico Kuyt

Een uitdaging, noemt B&W het tijdens de presentatie van de meerjarenbegroting voor de komende jaren. Het tegengaan van eenzaamheid achter de deur is nu eenmaal moeilijk grijpbaar en blijft veelal verborgen. En door de corona-crisis heeft het nog een andere en diepere dimensie gekregen. Recent gehouden onderzoeken geven dit aan. Het is een verborgen leed. Maar een aanpak is ook weer ingewikkeld. “Wij gaan niet zomaar aanbellen en vragen: ‘Bent u eenzaam?’”, verklaart burgemeester Carla Breuer. Beter is een afgaan op signalen van buren of naaste familie die verklaren: ‘Ik maak mij zorgen over deze persoon’. 

Activiteiten stimuleren

B&W vraagt de komende tijd de aandacht voor eenzaamheid aan ondernemers en initiatiefnemers. Bijvoorbeeld door zich in te zetten voor activiteiten of evenementen die een ontmoeting stimuleren, juist ook in deze moeilijke tijd.

Uit de krant