Afbeelding
Foto: pr.

Opsteker voor autocoureur Niels Langeveld op de Sachsenring

Sport Sassenheim

Tijdens de tweede race op de Sachsenring zijn Niels Langeveld & Maximilian Paul met de Audi R8 GT3 als elfde geëindigd. Na een moeilijk weekend is dit een mooie opsteker voor het team. “Hier kunnen we op voort bouwen en elk weekend maken we een stap in de goede richting. Vroeg of laat gaat dit ons uitbetalen in nog betere resultaten.” 

Op 3 en 4 oktober stond het vierde raceweekend gepland van het ADAC GT  Masters op de 3,6 kilometer lange Sachsenring. Een circuit dat bekend staat om de enorm hoge snelheid bochten die je alleen kunt aanvallen met veel vertrouwen in de auto. Maar liefst 33 GT3 auto’s stonden er aan de start. Opnieuw waren de verschillen in de kwalificatie heel klein. Maar liefst 25 auto’s binnen 1 seconde. 

Fout

Aanvankelijk kon Langeveld in de eerste kwalificatie op zaterdag zich niet in de top 15 kwalificeren. Dit resulteerde in een 22ste plaats. Langeveld: “Ik krijg het gewoon simpelweg nog niet aan elkaar geknoopt. Met al mijn beste sectoren aan elkaar had ik 0,3 seconde sneller geweest wat een vertiende plek had betekend. Dat had een mooie prestatie geweest. Echter maakte ik een foutje in de laatste bocht wat me 0,3 seconde aan tijd koste in me snelste ronde”. 

Teleurstelling  

In de race vocht het duo zich langzaam naar voren. Langeveld lag op een twintigste plek toen hij de auto overdroeg aan Maximilian Paul. Helaas bij het binnen rijden van de pitstraat overschreed Langeveld de witte lijn wat resulteerde in een Drive Trought penalty. Uiteindelijk plaatste Langeveld en Paul zich als 27ste.                 

Voor de zondag kwalificatie was er goede hoop voor het team. Paul had het hele weekend zijn snelheid laten zien. De verwachtingen waren daarom hoog gespannen. Een rode vlag gooide echter roet in het eten. Max kwam niet verder dan een 21ste tijd.

Goede wissel
                

Tijdens de race op zondagmiddag liet T3 Motorsport zien waar het toe in staat is. Vanaf de 21ste plek vielen de concurrenten stuk voor stuk ten prooi aan de Audi R8 GT3 van Paul en Langeveld. Een goede rijderswissel op het juiste moment zorgde voor een elfde eindklassering. De beste prestatie tot nu toe. Langeveld: “Ik kan alleen                 maar zeggen dat dit een enorme opsteker is voor het team en mij persoonlijk. Tot op heden is het erg lastig geweest voor om te wennen aan de auto. Het kost tijd en ervaring om het maximale eruit te halen. Ik werk er hard voor en ben blij  dat de snelheid goed was in race 2. Ik was ongeveer net zo snel als de kopgroep wat mij tot tevredenheid stemt. In de allerlaatste bocht haalde ik ook nog de WRT Audi in wat voor  mij als een bevrijding voelde. De ontlading was er en ik denk dat we nog mooie dingen gaan laten zien dit seizoen. Het team is goed, de sfeer is goed en de progressie is er ook. De concurrentie is sterk, maar wij komen eraan. Op naar de Red Bull Ring.’’ 

Paul & Langeveld pakken zo weer punten in het kampioenschap en komen daarmee op 13 punten en staan daarmee op de 23ste plaats. De volgende wedstrijden is van 16 tot en met 18 oktober op het F1 circuit van de Red Bull Ring in Oostenrijk. 

Uit de krant