Logo deteylinger.nl

College maakt zich zorgen over eenzame inwoners

Teylingen n Het aanpakken van eenzaamheid is een belangrijk thema die B&W de komende tijd onder handen wil nemen. Juist door de corona-crisis dreigen mensen door het alleen-zijn gekweld te worden. Een knuffel op afstand is geboden.

Door Nico Kuyt

Een uitdaging, noemt B&W het tijdens de presentatie van de meerjarenbegroting voor de komende jaren. Het tegengaan van eenzaamheid achter de deur is nu eenmaal moeilijk grijpbaar en blijft veelal verborgen. En door de corona-crisis heeft het nog een andere en diepere dimensie gekregen. Recent gehouden onderzoeken geven dit aan. Het is een verborgen leed. Maar een aanpak is ook weer ingewikkeld. “Wij gaan niet zomaar aanbellen en vragen: ‘Bent u eenzaam?’”, verklaart burgemeester Carla Breuer. Beter is een afgaan op signalen van buren of naaste familie die verklaren: ‘Ik maak mij zorgen over deze persoon’.

B&W vraagt de komende tijd de aandacht voor eenzaamheid aan ondernemers en initiatiefnemers. Bijvoorbeeld door zich in te zetten voor activiteiten of evenementen die een ontmoeting stimuleren, juist ook in deze moeilijke tijd.


To Maat krijgt kijkje in de keuken van de MareGroep

Voorhout n Als promotor van de Duurzaamheidsprijs Duin- en Bollenstreek mocht MareGroep bezoek ontvangen van één van de finalisten van 2020. Marjolijn Balk, van To Maat, bracht een bezoek aan het bedrijfsrestaurant om samen te spreken over het inzetten van duurzame producten en het aanbieden van verantwoorde voeding.

Directeur van MareGroep Rinco Knoop mocht samen met Ad Trompert, hoofd bedrijfsrestaurant, één van de producten van To-Maat in ontvangst nemen. Daarbij vertelde Marjolijn over haar producten en visie achter het bedrijf. “Mijn drijfveer is om mensen bewust te maken van wat duurzame voeding inhoudt en hoe je dat in kunt zetten binnen het dagelijkse eetpatroon. Dat hoeft niet alleen te bestaan uit vleesloze gerechten. Goede variatie is nodig om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Vandaar dat alle groenteburgers voldoen aan de voedingsstoffen die nodig zijn om een gezond eetpatroon te hebben” aldus Marjolijn.

Variatie

Marjolijn kreeg een kijkje in de keuken van het bedrijfsrestaurant bij MareGroep waar toegewerkt wordt naar een duurzamere keuken. “Wij proberen ons aanbod steeds gezonder te maken en dus ook duurzamer. Zo kunnen medewerkers bijvoorbeeld bij ieder gerecht kiezen tussen een vlees en vleesloze variant. Ook is bij ieder product inzichtelijk hoe gezond het is door een smiley systeem” aldus Ad Trompert.

Finale Duurzaamheidsprijs

Ook de finalisten De Bloemist.nl en Chocolaterie Pierre draagt MareGroep, als promotor van de Duurzaamheidsprijs Duin- en Bollenstreek, een warm hart toe. Op donderdag 8 oktober zal tijdens de finale blijken wie de jury kiest als winnaar. Voor meer informatie over de Duurzaamheidsprijs Duin- en Bollenstreek, kijk op www.duurzaamheidsprijsbollenstreek.nl.


Meeste tennisvoorzieningen

Teylingen n Teylingen heeft de meeste tennisvoorzieningen per km2 in de provincie Zuid-Holland. Met een gemiddelde van 5,6 is de gemeente bovendien derde van Nederland. Dit blijkt uit de Landelijke Tennis Index, die online winkelcentrum beslist.nl samenstelde op basis van data van het Mulier Instituut en de KNLTB. De index rangschikt gemeenten op voorzieningen, waarbij zowel het aantal beschikbare banen als de gemiddelde afstand tot de dichtstbijzijnde accommodatie is meegenomen.

De provincie Zuid-Holland scoort met een gemiddelde van 2,3 relatief hoog als het gaat om tennisvoorzieningen, waarbij het landelijke gemiddelde 1,6 is. Als veel mensen in een provincie dezelfde sport beoefenen, doet de omgeving vaak mee. De populariteit van een tennis verschilt dan ook per provincie. Teylingen, Rijswijk en Delft scoren in Zuid-Holland het hoogst met scores van respectievelijk 5,6, 5,6 en 5,2. Landelijk staan alleen Laren (5,7) en Heemstede (5,6) boven Teylingen. Meer op www.deteylinger.nl.

Meer berichten