De Sassenheimse amateurwielrenner Piet van der Lans (1940 – 2018) . | Foto: pr.
De Sassenheimse amateurwielrenner Piet van der Lans (1940 – 2018) . | Foto: pr. Foto: pr.

Quiz bij SOS: Wat is een Sassemse Bilkert?

Historie Sassenheim

Sassenheim • Stichting Oud Sassenheim heeft een tweede quiz over oud-Sassenheim samengesteld. Donateurs hebben de quiz al per email ontvangen. Inmiddels staat deze ook online en is deze ook te vinden op de website van de stichting. Met de quiz wil de SOS in contact blijven met zijn donateurs, die vanwege de coronamaatregelen de gebruikelijke bijeenkomsten niet kunnen bijwonen. De quiz kan door iedereen worden ingevuld, ook niet-donateurs. De beste vijf inzendingen ontvangen een prijs.

De eerste quiz is gewonnen door de heer Horsthuis uit Noordwijkerhout. Ook nu staan er weer leuke vragen tussen, zoals: hoeveel keer heeft Sassenheimer Piet van der Lans als amateurwielrenner een Nederlandse titel behaald of wat is een Sassemse Bilkert. Bij elke vraag staan drie antwoorden vermeld, waarvan er een de juiste is. Als over oude Aschpotters wordt beschikt, kunnen de juiste antwoorden gevonden worden in de nummers 36 tot en met 46.


Antwoorden inzenden

De sluitingsdatum voor inzenden van de antwoorden is 15 oktober. De antwoorden kunnen gemaild worden naar quiz@stichtingoudsassenheim.nl of in een envelop in de witte buitenbrievenbus worden gedaan aan het hek van De Coy, het onderkomen van de SOS aan de Kagerdreef 72.

Uit de krant