Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Warmond

Diversiteit in Galerie de Pomp

Warmond • Vier kunstenaars exposeren tot en met 4 november in Galerie de Pomp (Dorpsstraat 38). Ze zijn aanwezig op verschillende dagen aanwezig in de galerie om hun werk te promoten.

Met behulp van verschillende materialen maakt Hilde Engelen schilderijen met watermengbare olieverf en acryl waarbij ze zand, boomschors, papier, glaspoeder, marmerpoeder en was gebruikt om diepte te creëren. Het resultaat is een werk dat een doorzicht geeft in gelaagdheden en een uitdrukking van het tot dan toe onzichtbare en onzegbare. Op 18 oktober van 15.00 tot 17.00 uur vertelt Engelen iets over haar werk.

De schilderijen van Gerrit Faber (1950) ontstaan uit zijn persoonlijke waarneming. De tentoonstelling in De Pomp laat zien dat hij de mensen en dingen in zijn omgeving niet alleen ziet maar er ook iets mee doet waardoor een verheviging van de werkelijkheid ontstaat. De schoonheid van het alledaagse wordt dan zichtbaar. De serie die hij maakte van de Ceintuurbaan in Amsterdam is daar een goed voorbeeld van. Op 25 oktober is Faber van 13.00 tot 16.00 uur aanwezig.

Door kleur en verschillende materialen te combineren worden de sieraden die Sandra Mollee maakt objecten om op te fleuren. Door verschillende materialen te gebruiken wordt het sieraad niet saai maar iets moois om naar te kijken. Een aantal objecten worden geëxposeerd samen met “een kijkje in de keuken”. Mollee is op 15 oktober van 15.00 tot 17.00 uur aanwezig.

Lottie de Bruijn, keramiek. Op 1 november van 13-15uur vertelt Lottie iets over haar werk. Lottie de Bruijn (1953) is 30 jaar geleden begonnen met keramiek en volgde allerlei cursussen en workshops. Wat als hobby begon, groeide uit tot een professionele kunstuiting. Lottie maakt voornamelijk beelden en asymmetrische vazen en potten, waarbij de vloeiende vorm kenmerkend is. Op 1 november vertelt ze van 13.00 tot 15.00 uur over haar werk.

Meer berichten