Lucienne Fabriek.
Lucienne Fabriek. Foto: pr.

Warmondse Lucienne Fabriek deelnemer in tv-programma ‘Project Rembrandt’

Algemeen Warmond

Warmond • In het tweede seizoen van het NTR programma Project Rembrandt, gepresenteerd door Annechien Steenhuizen, wordt in acht afleveringen op zoek gegaan naar de meest getalenteerde amateur kunstschilder van Nederland. Uit 30 kandidaten werden in de uitzending van zondag 25 oktober tien gepassioneerde talenten gekozen die zich de komende maanden het oude ambacht van kunstschilder meester proberen te maken. Lucienne Fabriek uit Warmond wist het tot de laatste tien te schoppen.

De 60-jarige Lucienne is huisarts. Nadat ze gescheiden was zocht ze iets om haar hoofd leeg te maken en herontdekte ze haar talent en haar passie; schilderen. Het liefste zou ze toen al haar baan opgezegd hebben en fulltime zijn gaan schilderen, maar als alleenstaande moeder zat dat er niet in. Inmiddels heeft ze een nieuwe liefde gevonden en werkt ze minder waardoor ze meer tijd kan besteden aan haar hobby. 

Eigen stijl

Iedere aflevering voeren de deelnemers nieuwe opdrachten uit, waarbij ze de grote meesters niet kopiëren en imiteren, maar hun werk erdoor laten inspireren en zo hun eigen stijl ontwikkelen. Hierbij worden ze gecoacht door bevlogen docenten, kunstenares Iris Frederix, en kunstenaar en docent Tyas Leeuwerink, die ieder vijf deelnemers onder hun hoede nemen.

Lucienne zal in het programma begeleid worden door docent Leeuwerink. 

Jury

De opdrachten brengen de schildertalenten naar prachtige locaties in Nederland en ontmoetingen met bijzondere figuren. De hierbij gemaakte werken worden beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit Pieter Roelofs, hoofd Schilder- en Beeldhouwkunst bij het Rijksmuseum en gespecialiseerd in 17de-eeuwse Nederlandse schilderkunst, en Lita Cabellut, kunstenares. Pieter en Lita worden iedere aflevering bijgestaan door een bijzonder gastjurylid. Samen bepalen ze iedere week: wie gaat er door en wie valt er af?

Online competitie & masterclasses

De kijkers thuis kunnen op projectrembrandt.nl iedere week de masterclasses uit de serie volgen én deelnemen aan een online competitie. De opdracht voor de wedstrijd is het schilderen van een live geposeerd portret van Sebastiaan Groot, winnaar van het vorige seizoen van Project Rembrandt. De beste inzendingen maken kans op een plek in de publieksjury in de laatste aflevering waarin de winnaar wordt bepaald van Project Rembrandt. 

Project Rembrandt wordt op zondagavond uitgezonden vanaf 25 oktober tot en met 13 december.

Uit de krant