Afbeelding
Foto: pr

Glasvezelcampagne in het buitengebied Warmond zet eindsprint in

Algemeen Warmond

Warmond •  Inmiddels heeft 38 procent van de bewoners en bedrijven in het buitengebied van de Bollenstreek zich aangemeld voor een glasvezelaansluiting bij GlasDraad Bollenstreek. Maar groen licht voor realisatie is er daarmee nog niet. Het project zal alleen gerealiseerd worden als minstens 50 procent van de potentiële aansluitingen zich vóór 16 november heeft aangemeld.

In de dorpskernen is een snelle internetverbinding inmiddels vanzelfsprekend, maar ongeveer 3.800 aansluitingen in het buitengebied van de Duin- en Bollenstreek moeten het nog altijd doen met matige televisie en internetverbindingen. Aanbieder GlasDraad doet mede op initiatief van de bewoners een vraagbundelingscampagne in het gebied.

Van de meer dan 50 procent van de aansluitingen die eerder al interesse heeft getoond heeft het grootste deel zich inmiddels aangemeld. “We zijn er bijna”, aldus Lidia van Kempen van Camping Rianto. “Laten we deze kans met elkaar pakken. Dan zijn we als bewoners en bedrijven in de Bollenstreek op de toekomst voorbereid met razendsnel internet. Dus heb je je nog niet aangemeld, doe dat dan snel in de komende weken!”



Het bedrijf is verantwoordelijk voor de aanleg en draagt ook de risico’s van het project dat naar schatting tussen de 12 en 15 miljoen euro zal kosten. Daarom gaat het bedrijf alleen aan de slag als meer dan vijftig procent van de huishoudens en bedrijven in het buitengebied kiezen voor de aansluiting op het glasvezelnetwerk. GlasDraad rondde eerder al vergelijkbare projecten succesvol af in onder meer Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Haarlemmermeer en het oostelijke deel van Teylingen.

Uit de krant