Afbeelding
Foto: pixabay

Lichte daling in aantal besmettingen in Hollands Midden

Algemeen Regio

Regio • In de week van 26 oktober zijn 14.673 inwoners van de regio getest in de corona teststraten. Hiervan bleek 18,2 procent positief, een lichte daling in vergelijking met de week daarvoor. Afgelopen week overleden 24 personen aan de gevolgen van het coronavirus. Dat is een verdubbeling ten opzichte van vorige week. Voorkom verspreiding, houd je aan de maatregelen en beperk het aantal ontmoetingen. Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle. 

Niet iedere inwoner van Hollands Midden liet zich testen in de eigen regio. Er zijn ook testen afgenomen in teststraten van buurregio’s. In de teststraten, ziekenhuizen en verpleeg- & verzorgingshuizen samen testten 3703 personen uit Hollands Midden positief op corona. De teststraten in Hollands Midden bieden sinds vorige week voldoende testcapaciteit. Als je ‘s ochtends via de website coronatest.nl of belt (0800-1202) voor een testafspraak, kan je veelal dezelfde dag nog terecht.

Winterproof

Hollands Midden heeft vier winterproof testlocaties in respectievelijk Alphen aan den Rijn, Gouda, Leiden en Katwijk. Het zijn binnenlocaties. Hiervoor is gekozen om zowel de bezoekers als het personeel in de herfst en winter een warme plek te bieden. Gouda, Leiden en Katwijk zijn walk-in-locaties; je parkeert je auto en gaat te voet naar de testruimte. De locatie in Alphen is een drive-in. Mensen worden hier in hun auto getest.

Veiligheid teststraten

Om de veiligheid te waarborgen zijn de walk-in-locaties zo ingericht dat iedereen op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar kan blijven. Er liggen stickers op de grond in de wachtruimtes en er zijn vaste looproutes (eenrichtingsverkeer). Op alle locaties is een mondkapje verplicht. Bezoekers wordt gevraagd om pas één minuut voor de geplande afspraak uit de auto te stappen en naar binnen te gaan. Verder zijn de locaties goed geventileerd.

Uit de krant