Afbeelding
Foto: pr.

Vliegende Brigade moet woningbouw bij Langeveld en Station Voorhout versnellen

Politiek Sassenheim Voorhout

Teylingen • B&W heeft een aanvraag bij de provincie ingediend voor de inhuur van de zogeheten provinciale Vliegende Brigade die gaat helpen met het versnellen van woningbouwprojecten in Teylingen. Het gaat daarbij om de locatie Langeveld aan de Hoofdstraat in Sassenheim en de Stationslocatie in Voorhout.

Door Nico Kuyt

Van de locatie Langeveld wil de gemeente een voorbeeldproject voor duurzame woningbouw maken. Nog onder oud-wethouder John Stuurman startte het in 2010 op, maar beleefde sindsdien weinig voortgang. Het gebied ten noorden van Station Voorhout trof hetzelfde lot. De bedoeling is dat hier woningbouw in combinatie met andere functies gaat verrijzen. 

Start in 2021

B&W heeft nu om de inzet van de provinciale Vliegende Brigade gevraagd. Die is door Zuid-Holland enkele jaren geleden opgericht en helpt gemeenten bij het versnellen van projecten. De maximale duur van de inzet is één jaar. Tijdens de coronacrisis hanteert de provincie voor de brigade een aantrekkelijk aanbod, namelijk 75 procent van de kosten van de inzet draagt de provincie bij, de gemeente slechts 25 procent. B&W overlegde enige tijd met de provincie en beide locaties passen binnen de voorwaarden voor de Vliegende Brigade. Wanneer alles volgens planning verloopt, kan de projectmanager in januari/februari 2021 aan de slag. Vanaf de start van de projecten zullen de omgeving en anderen bij de ontwikkeling worden betrokken.


De locatie Langeveld aan de Hoofdstraat in Sassenheim. | Foto: archief/Marieke Voorn

Uit de krant