Logo deteylinger.nl
Foto:
Teylingen

Lekker lezen, tips van de bieb!

Bieb • Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek, dat leden cadeau krijgen van de bibliotheek, tijdens Nederland Leest 2020. ? Bij het thema ‘Eén streek, duizend verhalen’ komen er verschillende verhalenvertellers, die in hun eigen geschiedenis duiken of de geschiedenis van de streek waarin ze wonen. De vertellers hebben niet alleen hun eigen verhaal, maar geven ook tips voor boeken of onderwerpen, waar jij leesplezier aan kunt beleven. 

Marjolijn van der Jagt, Dorpsmarketeer voor schrijversdorp Oegstgeest 

Het litteken van de dood – De biografie van Jan Wolkers | Onno Blom?(ook als e-book)?
Deze biografie waaraan tien jaar is gewerkt laat zien hoe rebels schrijver en beeldend kunstenaar Wolkers was. Daarnaast hebben zijn boeken Turks Fruit en het verhaal van het Tillenbeest veel indruk op mij gemaakt. De creativiteit van deze man heb ik nu pas echt leren ervaren nu ik in zijn geboortedorp Oegstgeest, waar veel verhalen raakvlakken mee hebben, werkzaam ben.

Allard Lindhout, voetbalscheidsrechter in de Eredivisie 

De kleine leiderschap voor dummies | John Marrin (ook als e-book) 

Allard Lindhout zou in het Trefpunt in Warmond vol passie en op interactieve wijze zijn verhaal vertellen: een blik door de ogen van een?scheidsrechter,?die zich tussen de beste spelers in de stadions begeeft. Zijn natuurlijke habitat bestaat uit leiderschap, samenwerking en communicatie. En dat zijn onderwerpen, die ook in ‘De kleine leiderschap voor dummies’ aan bod komen. Het boek vormt een prettig leesbare aanvulling op het verhaal van Allard. 

Jan van Vliet, voorzitter van de Stichting Gildemeesters Bollenstreek: 

Kaas | Willem Elsschot 

Jan van Vliet is zoon van de oprichter van Uniekaas. Hij tipt het boek ‘Kaas’ van Willem Elsschot, waarin de hoofdpersoon besluit in de handel van kaasbollen te stappen. Jan van Vliet gaat van Uniekaasbollen naar Reuzenbollen. Dat zijn manshoge kunstwerken in de vorm van een tulpenbol, die verspreid door de Bollenstreek worden geplaatst binnen het kunstproject ‘Giant Tulip Bulbs’. 

Extra leestip?van?Dorine Meijer,?collectiespecialist Bibliotheek Bollenstreek:  

Het zwijgen van Maria Zachea | Judith Koelemeijer (ook als e-book) 

Als Bibliotheek-lid krijg je dit boek in de maand november cadeau. Twaalf broers en zussen vertellen hun familieverhaal, dat zich afspeelt in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. De kinderen in het gezin behoren tot verschillende generaties en zij beleven hun jeugd heel divers. Samen zorgen zij voor hun stille moeder en beslissen over haar lot. Over dit boeiende boek gaan we op 26 november om 20.00 uur van gedachten wisselen in een pop-up leeskring. Kom je ook?

Meer berichten