Tienduizend tulpenbollen verbinden Voorhout en Delft met kleur
Logo deteylinger.nl
<p>Paula Kouwenhoven, Henk Schouten en Anja Jansze poten de eerste tulpenbollen bij de Delfts Blauwe Tulpenpiramide langs de A13.&nbsp;&nbsp;</p>

Paula Kouwenhoven, Henk Schouten en Anja Jansze poten de eerste tulpenbollen bij de Delfts Blauwe Tulpenpiramide langs de A13.  

(Foto: pr.)
Voorhout

Tienduizend tulpenbollen verbinden Voorhout en Delft met kleur

Voorhout • In totaal 10.000 tulpenbollen zijn afgelopen weekend gepoot bij de twaalf meter hoge Delfts Blauwe Tulpenpiramide in het kunstlandschapspark van Land Art Delft. In het voorjaar van 2021 zal ’s werelds grootste tulpenpiramide omsingeld zijn door 10.000 bloeiende, rode tulpen.

Directeur Land Art Delft Paula Kouwenhoven, eigenaresse Anja Jansze van De Tulperij en Henk Schouten, directeur Royal Delft gaven het startsein door zelf de eerste tulpenbollen te poten.

De Tulperij uit Voorhout stelt de 10.000 tulpenbollen ter beschikking. “Het bouwproces van de tulpenpiramide heb ik continue gevolgd. Zo’n mooi landmark voor Delft en daar horen natuurlijk tulpen bij. Zo wordt het straks in het voorjaar een prachtig Hollands plaatje – een echte ode aan het Nederlandse landschap. Perfect voor het themajaar van 2021 van het NBTC”, aldus Jansze.

Kunstroute

Beeldenpark Land Art Delft, langs de A13, richt zich op een nog authentiek Hollands polderlandschap aan de rand van Midden-Delfland, het ‘kleine groene hart’. Door het gebied te verrijken met kunstwerken geïnspireerd op de natuur en historie ontstaat er een recreatief landschap waarin bezoekers worden gestimuleerd via beeldende kunst te kijken naar de natuur. Kunst als vergrootglas voor de natuur.

Verschillende locaties

Niet alleen worden er tulpenbollen gepoot, ook worden er arrangementen samengesteld om de verschillende locaties met elkaar te verbinden. De arrangementen bestaan uit een bezoek aan Royal Delft, Land Art Delft en De Tulperij. Maar ook een bezoek gecombineerd met een high tea of zelfs met een overnachting in Delft en in de bollenstreek is mogelijk. De komende maanden worden de arrangementen uitgerold.

Iconisch landmark

Paula Kouwenhoven, initiatiefneemster van de Tulpenpiramide, is blij dat Land Art Delft kan bijdragen aan het aantrekken van bezoekers naar Delft. “Juist in deze tijd is dat hard nodig. We richten ons daarom vooral op de Nederlanders die een uitstapje in eigen land plannen”. Henk Schouten, CEO van de Royal Delft Group, is trots dat Delft zo’n iconisch landmark neer heeft gezet. “De aanvulling van tulpen in het voorjaar van 2021 zal zowel voor de Nederlanders die een dagje uit gaan als buitenlandse toeristen een grote trekker naar de stad zijn. Hiermee dragen we bij aan het duurzame herstel van het toerisme in Delft en de Bollenstreek.”

Meer berichten