Aantal besmettingen in Teylingen iets opgelopen
Logo deteylinger.nl
Foto:
Teylingen

Aantal besmettingen in Teylingen iets opgelopen

Teylingen • Het aantal besmettingen in Teylingen is iets opgelopen. Vorige week werden 83 inwoners positief getest. De weer daarvoor waren dat er 73.

In de week van 16 tot 29 november zijn 12.600 personen in Hollands Midden getest in de corona teststraten. Hiervan bleek 11,2 procent positief, opnieuw een daling in de regio in vergelijking met vorige week. Het blijft belangrijk je aan de maatregelen te houden en het aantal ontmoetingen te beperken. Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle.

De testbereidheid lijkt de afgelopen week te zijn toegenomen. Er worden dagelijks rond de 3000 afspraken gemaakt voor een coronatest in één van de GGD-teststraten in Hollands Midden.

Testen zonder klachten

Iedereen die in contact is geweest met een coronapatiënt moet tien dagen in quarantaine. Vanaf 1 december is het voor een specifieke groep mogelijk om eerder uit quarantaine te gaan na een negatieve PCR-testuitslag. Heb je een melding hebben gekregen van de CoronaMelder of ben jij benaderd door het team bron- en contactonderzoek van de GGD? Dan kan jij je, ook zonder klachten, laten testen op corona met een PCR-test. Krijg je een negatieve testuitslag? Dan mag jij je quarantaine afbreken en weer naar buiten. Je hoeft de tien dagen dan dus niet af te maken.

Mondkapjesplicht

Vanaf 1 december is het verplicht om een mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes. Dat geldt ook voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Er is een uitzondering voor mensen met een zichtbare of onzichtbare beperking of chronische ziekte als zij niet in staat zijn een mondkapje te dragen, op te zetten of daarvan ernstig in de war raken. Ook mensen met een beperking waardoor zij moeten kunnen liplezen hoeven geen mondkapje op. Hun begeleiders hoeven om die reden ook geen mondkapje te dragen. 

Je hebt geen bewijs nodig dat je in deze gevallen geen mondkapje draagt. Winkeliers en andere mensen die toezicht moeten houden, horen soepel om te gaan met deze groep mensen.

Meer berichten