Per 1 december is de mondkapjesplicht ingegaan. Wanneer je bijvoorbeeld een winkel binnengaat, dien je een mondmasker te dragen.
Per 1 december is de mondkapjesplicht ingegaan. Wanneer je bijvoorbeeld een winkel binnengaat, dien je een mondmasker te dragen. Foto: pexels.com

Mondkapjes voor Teylingers met een bijstandsuitkering

Politiek Teylingen

Teylingen • Teylingse huishoudens met een bijstandsuitkering krijgen van de gemeente een gratis setje mondkapjes thuisgestuurd. Huishoudens met jongeren tot 18 jaar die op het voorgezet onderwijs zitten of een mbo-opleiding volgen kunnen via Stichting Leergeld gratis mondkapjes aanvragen.

Sinds 1 december 2020 geldt in Nederland een plicht voor alle inwoners vanaf 13 jaar om (niet-medische) mondkapjes te dragen. Deze mondkapjesplicht geldt in alle openbare en overdekte ruimten, in het onderwijs, het openbaar vervoer en bij contactberoepen.

Wethouder Arno van Kempen: “Het coronavirus en de maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan raken ons allemaal. Voor mensen die het toch al moeilijk hadden, zijn dit extra zware tijden. 

De kosten van mondkapjes vormen voor inwoners met een laag inkomen een extra financiële belasting. Wij willen niet dat mensen bezuinigen op hun gezondheid en veiligheid. 

Daarom hebben wij besloten om alle inwoners van Teylingen die een bijstandsuitkering ontvangen gratis mondkapjes te verstrekken. De kosten hiervoor worden vergoed vanuit het bestaande armoedebudget van de gemeente.” 

Setjes per post thuisbezorgd

In de setjes zitten 5 stoffen wasbare mondkapjes. Deze setjes worden per minima-huishouden per post verstuurd, samen met een brief met instructies over het juiste gebruik van de mondkapjes. 

De komende week worden de pakketjes samengesteld, naar verwachting zullen ze vanaf 11 december worden bezorgd. 

Gratis mondkapjes voor jongeren op de middelbare school of het mbo

Voor jongeren tot 18 jaar kunnen gratis mondkapjes worden aangevraagd door een e-mail sturen naar Stichting Leergeld via: info@leergeldleidenenomstreken.nl. Als mailen niet lukt, kan er in de ochtend gebeld worden naar 0252 – 278 308.

Uit de krant