Rob samen met TC-lid Mohammed Ait el Houssi en voorzitter Rogier Landwer Johan.
Rob samen met TC-lid Mohammed Ait el Houssi en voorzitter Rogier Landwer Johan. Foto: pr./ Peer Compeer

Rob Jonkman volgend seizoen nieuwe hoofdtrainer van RKVV Teylingen

Sport Sassenheim

Sassenheim • Kort na de bekendmaking van de voorgenomen overstap van zondag- naar zaterdagvoetbal, en de keuze van Martijn Lagendijk om na dit seizoen te vertrekken, meldt voetbalvereniging Teylingen dat met ingang van volgend seizoen Rob Jonkman (37) de nieuwe hoofdtrainer.

Rob Jonkman is geen onbekende van de club. Als speler heeft hij de volledige jeugdafdeling doorlopen, en enkele jaren in de selectie gespeeld. Hij is jeugdtrainer geweest en later ook bij Foreholte en FC Lisse. Na zijn tijd bij FC Lisse is Rob een jaar assistent geweest van Wilfred van Leeuwen bij VVSB en trainer van het tweede elftal van VVSB. De afgelopen vier jaren was Rob de hoofdtrainer van de selectie van VVSB zaterdag. Ook is hij mede-eigenaar van de voetbalschool Play2Improve.

Meerjarenplan

Jonkman gaat samen met de technische staf en het jeugdbestuur een meerjarenplan uitwerken. Het doel is om binnen enkele jaren met Teylingen 1 te promoveren naar minimaal de 3e klasse, en met Teylingen 2 naar minimaal de reserve 2e klasse. Daarnaast wordt een jeugdplan opgezet om onder meer te waarborgen dat binnen de hele opleiding spelers weten wat er van ze wordt verwacht en wat ze zelf kunnen verwachten, om zodoende de doorstroom naar de selectie te optimaliseren.

Uit de krant