Logo deteylinger.nl
Foto: pr./CC0 Pixabay
Teylingen

Tandartsen stoppen met spoedzorg in 2021

Teylingen • De tandartsen in de Bollenstreek bieden vanaf 1 januari 2021 geen spoedbehandeling buiten werktijden meer aan. Inwoners moeten in het nieuwe jaar met een spoedgeval naar de Mondzorgpoli in Amsterdam.

Tot en met dit jaar konden inwoners met klachten in de avonduren en in het weekeinde terecht bij een dienstdoende praktijk. De tandartsen in de Bollenstreek rouleerde hierin. Zij kregen echter steeds meer te maken met geweld. Vooral verbaal, maar soms ook fysiek. “Dit alles heeft ons laten realiseren dat we best kwetsbaar zijn tijdens de nachtelijke uren van onze dienstregeling,” lichten de tandartsen hun keuze toe. “Met onze waarnemingsgroep hebben we gezocht naar een oplossing hiervoor. Het is onmogelijk gebleken om voor alle praktijken goede bewaking te regelen die ook nog betaalbaar is. Het realiseren van een spoedpost voor tandartsen is gezien de beperkte omvang van de groep en de hoge kosten ook niet haalbaar.” 

Mondzorgpoli Amsterdam

De oplossing is om de spoedzorg buiten praktijktijden onder te brengen bij een mondzorgpoli, die 24 uur per dag, zeven dagen per week open is. De dichtstbijzijnde praktijk is gevestigd in Amsterdam bij het oude Slotervaartziekenhuis. Deze locatie is goed bereikbaar, heeft veel parkeergelegenheid en is binnen 25 minuten te bereiken vanuit Sassenheim. Vanaf 1 januari 2021 kunnen inwoners bij spoedgevallen buiten openingstijden bellen naar Mondzorgpoli Amsterdam, via 020-7234848.

Meer berichten