Leonie Zandbergen-Baretta van de Voedselbank Teylingen (links) ontvangt van Marlinda den Haan het eerste spel namens de Stichting Kringloop Herenstraat 63. | Foto: Piet de Boer
Leonie Zandbergen-Baretta van de Voedselbank Teylingen (links) ontvangt van Marlinda den Haan het eerste spel namens de Stichting Kringloop Herenstraat 63. | Foto: Piet de Boer Foto: Piet de Boer

Spelletjes voor de Voedselbank dankzij gulle gift

Algemeen Sassenheim Voorhout

Teylingen • De klanten van de Voedselbank krijgen dit jaar ook een sfeervolle Kerst. Alle klanten ontvangen een kerstkrans en acht gezinnen met kinderen bovendien twee gezelschapsspellen. Marlinda den Haan nam het initiatief om spellen te kopen, Stichting Kringloopwinkel Herenstraat 63 maakte met een donatie het initiatief financieel mogelijk.

Door Piet de Boer

In de drie jaar van de Stichting Herenstraat 63 is met deze gift in totaal 100.000 euro gedoneerd aan goede doelen. Een schitterend resultaat mogelijk gemaakt door de vrijwilligers en natuurlijk de bewoners van Teylingen die hun spullen beschikbaar stelden.

Geen alcohol

Voedsel-coördinator Leonie Zandbergen-Baretta sorteert in de loods de grijze kratten. Elke donderdag vullen ze die met basisproducten en verse groente. “Je kan niet zelf kiezen, maar we houden wel rekening met allergieën, religieuze voorschriften en of je vegetarisch eet.” Bier en wijn horen daar niet bij , volgens Leonie. “Nee, geen alcohol, zelfs niet met Kerstmis.”

Want voedselverspilling tegengaan en arme mensen helpen is het doel van de voedselbanken in Nederland. Het is een steuntje in de rug om gezond te eten als je het financieel moeilijk hebt. Leonie: “Het mooiste is dat je klanten ziet opknappen en na verloop van tijd afscheid van ons komen nemen.”

Marlinda koopt spellen

Marlinda den Haan komt binnen. Ze heeft haar auto vol gezinsspellen. Marlinda is pedagoge bij een kinderopvangorganisatie. Niet alle kinderen hebben het makkelijk thuis, weet ze uit ervaring. Met je gezin een spel spelen, kan dan heel belangrijk en gezellig zijn. Ze nam persoonlijk het initiatief voor deze spelletjes-actie. Ook door de financiële steun van Stichting Kringloop Herenstraat 63 werd het een succes.

De kerstpakketten met spellen en banket-kransen, geschonken door Bakker Oosthout, gaan deze week naar de gezinnen en klanten van Voedselbank Teylingen.

Uit de krant