Afbeelding
Foto: Michel ter Wolbeek

Vitaal het jaar in met ‘Medische Training voor Ouderen’ en ‘Yoga 50+’

Zakelijk Sassenheim

Regio • Regelmatig bewegen houdt niet alleen de spieren vitaal maar ook de hersenen. Daarom start Marente binnenkort op diverse locaties de cursussen ‘Medische Training voor Ouderen’ en ‘Yoga 50+’.

Veel ouderen hebben moeite om de eerste stap te zetten naar een actievere manier van leven. Stramheid en angst voor het vallen spelen daarbij een grote rol. Dat hoeft echter geen belemmering te zijn. Met deze twee cursussen van Marente worden deelnemers op een verantwoorde manier weer soepel en sterk.

De cursus Medische Training voor Ouderen wordt gegeven door een fysiotherapeut, hierbij doen ouderen oefeningen om spieren en gewrichten soepel en sterk te houden. Er wordt in een kleine groep getraind waardoor er voldoende individuele aandacht is en deelnemers op hun eigen niveau en op hun eigen tempo trainen. De oefeningen zijn afwisselend en worden gedeeltelijk op sportapparatuur uitgevoerd. Naast fit blijven, is de training ook een moment van ontspanning en gezelligheid. De cursus start op twee data en twee locaties: woensdag 20 januari in Oegstgeest, Sassenheim en Katwijk en op 22 januari nogmaals in Katwijk.

Yoga 50+ is een cursus waarin deelnemers ook leren hun spieren en gewrichten soepel te houden maar dan gecombineerd met ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen. Yoga is niet prestatiegericht en brengt balans in de geestelijke en lichamelijke gesteldheid. Deze cursus start op 21 januari in Katwijk.

Zorg en Zekerheid vergoedt deze cursussen geheel of gedeeltelijk, dit is afhankelijk van de aanvullende verzekering. Aanmelden voor alle cursussen en locaties kan tot 8 januari 2021. Meer informatie via de afdeling Ledenservice van Marente: 071-4093223. Aanmelden kan ook via www.marente.nl/cursussen.

Uit de krant