22.500 Tulpen voor de zorg
Logo deteylinger.nl
<p>Corna van Tol (r): &#39;Ik kom speciaal hier naar toe voor Tulpen voor de Zorg. | Foto: Piet de Boer</p>

Corna van Tol (r): 'Ik kom speciaal hier naar toe voor Tulpen voor de Zorg. | Foto: Piet de Boer

(Foto: Piet de Boer)
Voorhout

22.500 Tulpen voor de zorg

Voorhout • “De mensen in de zorg verdienen waardering,” volgens tulpenkwekers Jan en Frans van der Slot uit Voorhout. “Ze verdienen veel meer waardering dan ze krijgen,” zegt Frans. Hoogste tijd voor een bloemetje door middel van een donatie ‘drive through’. Het leverde 4.500 euro op.

Door Piet de Boer

De donaties komen zaterdag al meteen binnen. Onder andere van een zestal bedrijven in de agrarische sector zoals de Rabobank, FBT Tuinbouw, HoBaHo, IGHBV intermediairs en De Lange accountants. Bij de drive-through op het erf in Voorhout is alles corona-proof ingericht. Roy en Dione helpen bij de keuze en leggen op verzoek de bossen achter in de kofferbak. Er komen opvallend veel medewerkers uit de zorg langs. Corna van Tol is lopend. “Ik kom speciaal hier naar toe voor Tulpen voor de Zorg.’’ Zelf neemt ze ook een bos mee. “Ik werk in de palliatieve zorg”, zegt ze met een glimlach. Anneke zit bij haar vader in de wagen. ‘’Voor ouderen en verzorgers is dit echt wel nodig,’’ zegt ze. ‘’Die hebben het zwaar.’’ Leuke actie, vindt ook het echtpaar Van der Putten. “Ik hoop dat de zorgmedewerkers het ook leuk vinden”, zegt meneer Van der Putten.

Tweede actie

Het is ook een manier ‘om iets te doen’ met de pandemie. Frans reed tijdens de eerste corona-golf al met bloemen naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, het middelpunt van de corona-bestrijding in Nederland. De waardering die hij daar ervoer wordt een eye-opener voor de bloembollen- en bolbloemen-kweker. Het bracht hem op het idee de zorgmedewerkers in de regio dit keer op bloemen te trakteren. Je kan zo toch wat terug doen.

Tulpenregen

De donaties stijgen en Van der Slot verhoogt het eind bedrag met een extra duizend euro. Het resultaat heeft de kwekers verrast. Vooral zaterdag is het druk geweest aan de Johannes Speelmanweg. Frans en Jan gaan de tulpen deze week uitdelen bij vele zorginstellingen in de Duin- en Bollenstreek. ‘’Komen jullie ook in de Bernardus?’’ vraagt een bestuurster bij het doneren. ‘’Zeker’’, zegt Frans, ‘’die staat op het lijstje’’. Een bloemenregen van ruim 22.000 tulpen zal deze week bij zorgmedewerkers en zorginstellingen worden afgeleverd als dank voor de inzet van het personeel en steuntje in de rug voor de cliënten.

Meer berichten