Nick Pikaar was op schot voor met acht doelpunten. | Foto: archief/pr./Rene van Dam Foto: pr./Rene van Dam

TOP wint ook van DVO

Sassenheim • In de tweede wedstrijd van het Korfbal League seizoen had TOP aan één goede helft voldoende voor de zege. Tegenstander DVO/Accountor had vorige week een onverwachte nederlaag geleden en wilde een goed resultaat neerzetten tegen TOP, dat het altijd lastig heeft in de uitwedstrijden tegen DVO, had echter dit keer weinig moeite en dicteerde vanaf het begin de wedstrijd. Na een sterke eerste helft, een hoog rendement en een ruststand van 10-18 was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. TOP kon de teugels laten vieren waardoor de eindstand een wat vertekend beeld gaf.

Bij TOP kwam er helaas weer een damesblessure bij. Julia Schuiling raakte op de training geblesseerd aan haar kuit en zal de komende weken niet kunnen spelen. Haar vervangster was Roos Verheugt.

TOP startte scherp aan de wedstrijd, want de eerste actie naar binnen van Nick Pikaar leverde gelijk een strafworp op. Diezelfde Pikaar, die topscoorder werd met 8 goals en een hele sterke wedstrijd speelde, zorgde ook voor de 0-2. Tot 4-4 kon DVO bij blijven, daarna schoot het scoringspercentage van TOP omhoog. DVO had geen antwoord op het spel van TOP en bij vlagen liet de ploeg zien waar het weer toe in staat is. Celeste Split was als vanouds zuiver met de vrije bal en haar acties naar binnen. Met rust had TOP al een ruime voorsprong van 10-18.

Voorsprong

Na rust hield de coach van DVO tot veler verrassing zijn topschutter aan de kant. Dit kwam het spel van DVO ten goede, want de rebound werd veel beter verzorgd dan in de eerste helft. DVO kon daardoor langzaam wat beter in de wedstrijd komen en ging beter schieten. TOP begon wat slap aan de tweede helft, maar bij 14-19 werd er weer een run van 5 goals gemaakt. De 14-24 van Pikaar was een goal na heerlijk samenspel in het vak. Zo bleef de voorsprong in stand, maar DVO kroop toch langzaam dichterbij. TOP was vooral de laatste 10 minuten minder scherp en speelde slordig. De winst kwam echter nooit in gevaar, maar DVO bleef wel strijd leveren en scoren. De laatste goal voor TOP was een mooi jumpshot van Mick Snel (27-31).

Doelpunten: Nick Pikaar (8), Mick Snel (5), Frank Mostard (4), Celeste Split (6), Jet Hendriks (3), Barbara Brouwer (3), Paul Anholts en Roos Verheugt.