De Bokken vieren dit jaar vooral online carnaval, zonder polonaise, maar met veel gezelligheid. | Foto: archief
De Bokken vieren dit jaar vooral online carnaval, zonder polonaise, maar met veel gezelligheid. | Foto: archief Foto: pr.

De Bokken vieren carnaval, gepast en op afstand

Verenigingen Voorhout

Voorhout • Carnaval 2021 in Voorhout is een bijzonder carnaval in alle opzichten. Voor het eerst in het bestaan van De Bokken zijn er geen Prins en Prinses gekozen. Door corona kan geen enkele activiteit die georganiseerd zou worden in horecagelegenheden door gaan.

Voorzitter Theo van Werkhoven: “Geen feesten en niet hossend door een zaal. Maar dat betekent niet dat er geen activiteiten zijn. Op 6 februari gaat het Kuipzwammen gewoon door. Niet live, maar online dit jaar. Daarom is het niet minder leuk hoor, natuurlijk anders, maar niet minder leuk. Via het YouTube kanaal van de carnavalsvereniging is het allemaal te zien. We hebben zeven kuipzwammers, tussendoor een quiz en de aangedragen limericks komen aan bod. Een mooi veelzijdig programma. Live gepresenteerd door Marcel Floor en Marjoleine Mosselman. Normaal in de KTS met maximaal 500 mensen, nu kan heel Teylingen het zien”.

“En dan is er nog de Bokken Pub Quiz op de vrijdagavond, de Grote Bokkenbingo op de zaterdagavond en op de zondag de online Kroegentocht” vult secretaris Jan Pieter Bok aan. “Allemaal online. Houd de sociale media en de advertentie in deze krant goed in de gaten. Daar staat alles overzichtelijk bij elkaar.” Van Werkhoven: “En dan is het echte carnaval nog niet begonnen. De week erna, tijdens het echte carnaval zijn er nog eens een aantal activiteiten.”

Fruitschalen en hutspot

Jan Pieter Bok wijst de voorzitter er fijntjes op dat hij twee belangrijke evenementen op zaterdag 13 februari overslaat: “Je vergeet de fruitschalen en de hutspotmaaltijden”. De Bokken bezorgen elk jaar fruitschalen en een bloemetje bij de mensen die ziek of eenzaam zijn of van wie ze vinden dat diegene wel een steuntje in de rug kan gebruiken. ‘s Middags brengen de leden van de carnavalsvereniging hutspotmaaltijden bij de senioren voor wie de altijd gezellige seniorenmiddag ook niet doorgaat.

“Het carnaval zoals we dat kennen gaat dan niet door, maar we organiseren wel leuke evenementen en hebben volop aandacht voor de medeburgers.” “En” benadrukt Van Werkhoven: “vanzelfsprekend met inachtneming van alle regels en voorschriften en zonder andere mensen daarbij in gevaar te brengen.”

Uit de krant