Afbeelding
Foto: pr.

Voorhouter schrijft boek over ontmoeting in Artis

Algemeen Voorhout

Voorhout • Voorhouter Koen Hofman heeft zijn derde boek, ‘een Twee-eenheid’, gereed om uit te geven. Een deel van de opbrengst gaat naar de plaats waar het verhaal zich afspeelt: Artis.

Hofman startte met het schrijven van het boek juist toen het coronavirus ook Nederland trof. Toen het gereed was vroeg hij zich af, of hij meer met het boek kon doen dan alleen maar in eigen beheer verkopen. Op de achterzijde van het boek staat: “Twee op leeftijd zijnde mannen ontmoeten elkaar bij toeval in Artis. Deze ontmoeting ontwikkelt zich tot een hechte vriendschap, waarbij zij gebeurtenissen uit hun leven met elkaar delen. Dieren zijn daarbij soms een spiegel. Hilarische anekdotes worden afgewisseld door uitingen van frustratie en geloofsvragen en hier en daar wat maatschappijkritiek. Ze kunnen lachen om elkaars verhalen, maar het uiten van verdriet en spijt wordt niet gemeden. De mannen blijken zoveel gemeen te hebben, dat de lezer zich af zal gaan vragen, of het wel twee verschillende mannen zijn. Deze roman is deels autobiografisch van aard en deels fictie.”

Donatie aan dierentuin

Aangezien deze roman zich in belangrijke mate in Artis afspeelt, besloot Hofman een deel van de verkoopprijs aan Artis te doneren. Dat de nood ook bij deze dierentuin zeer hoog is bleek wel uit het persbericht van Artis dat hun leeuwen verkocht zijn. Artis leed alleen al in 2020 10 miljoen euro verlies, terwijl de kosten per dag 60.000 euro bedragen.

Het boek ‘Een Twee-eenheid’ is te bestellen op www.mijnbestseller.nl. De kosten bedragen 16,25 euro excl. verzendkosten. Van dit bedrag wordt 3 euro geschonken aan Artis.

Uit de krant