Een van de beelden uit de brochure over de nieuwe plannen voor Kagerzoom. | Foto: brochure Kagerzoom
Een van de beelden uit de brochure over de nieuwe plannen voor Kagerzoom. | Foto: brochure Kagerzoom Foto: pr.

Woonbooteigenaren ontevreden over voorgenomen werkzaamheden Kagerzoom

Politiek Warmond

Warmond • Enkele woonbooteigenaren nabij Kagerzoom vrezen ‘ernstig gedupeerd’ te worden door de voorgenomen werkzaamheden in dat gebied. Zij hebben een brandbrief naar de gemeenteraad gestuurd.

door Nico Kuyt

Het gaat om drie woonboten in de Groote Sloot en drie in de Holle Mare. De arken zijn gelegen aan de rand van Kagerzoom. Zij geven in de brief aan dat er met hen in een eerder stadium een mondelinge overeenstemming was bereikt over een goed compromis, maar dat dit later door de gemeente terzijde geschoven is. “We kunnen niet begrijpen dat B&W niet met ons in gesprek wil gaan, zeker omdat de bestuursrechter, als ook de gemeentelijke Bezwaarcommissie dit juist geadviseerd hebben. B&W heeft echter zonder inhoudelijke argumenten deze adviezen naast zich neergelegd. Dit terwijl B&W, wellicht onbewust, ons niet betrokken heeft in de plannen die voor ons als burgers zeer nadelig uitvallen”, zo leest het schrijven. 

Oplossing

De enige juridische mogelijkheid die hen rest is een civielrechtelijke procedure tegen de gemeente aan te spannen, maar dat willen zij niet, maar op basis van overleg met de wethouder tot een minnelijke oplossing komen. Zij vragen de gemeenteraad bij B&W er op aan te dringen met hen in gesprek te gaan om zo gezamenlijk een voor alle partijen redelijke oplossing te vinden. De brief is opgenomen als ingekomen stuk op de agenda van de raadscommissie Bestuur van 10 februari. Op die agenda staat ook een bespreking van de stand van zaken van de projecten binnen de Leidse Ommelanden, waar Kagerzoom een deel van uitmaakt.

Uit de krant