Rechts het tennispark van de STV, de uitbreiding moet aan de linkerkant komen, in het Langeveld.
Rechts het tennispark van de STV, de uitbreiding moet aan de linkerkant komen, in het Langeveld. Foto: MV

Partijen nog vol vragen over uitbreiding STV op Langeveld

Politiek Sassenheim

Sassenheim • In de raadscommissie Welzijn bleven maandag 8 februari de meningen verdeeld over het maken van een principekeuze voor uitbreiding van het tennispark STV op Langeveld. Er leefden nog wel wat vragen, mede omdat enkele stukken pas die maandag aan de leden werden toegezonden en een deel die nog niet had kunnen lezen. De roep klonk voor een verdagen.

door Nico Kuyt

Eind 2014 heeft de gemeenteraad ingestemd met de verplaatsing van de Sassenheimse Tennis Vereniging (STV) naar Sportpark Roodemolen. De STV week voor woningbouw. De verhuizing gebeurt in 2 fases. De eerste fase betrof de aanleg van negen banen en het clubhuis en is afgerond. De tweede fase gaat over de aanleg van een permanente opslag en de realisatie van twee tennis- en twee kinderbanen. Gekeken is naar een uitbreiding in de Roodemolenpolder, maar het lukte niet de grond te verwerven. Richting het Ter Wegenpark stuitte weer op verzet van omwonenden. Blijft over de richting van het nu nog lege Langeveld, maar dat gaat mogelijk ten koste van woningbouw die daar staat gepland.

Late aanlevering

B&W stelt de gemeenteraad voor te kiezen voor variant Langeveld. Die heeft ook de voorkeur van de STV, zo hield de voorzitster van de club de commissie maandag voor. Zij wees op de afspraken die in 2014 zijn gemaakt en een betrouwbare gemeente komt die na. Zij drong aan op enige voortvarendheid. Het heeft zeven jaar geduurd om deze variant te vinden en zij sprak de hoop uit dat het niet nog zeven jaar duurt. Die voortvarendheid werd meteen uitgedaagd, want enkele fracties stelden voor de behandeling van de agenda af te voeren en te bespreken in een volgende commissie. Reden was dat op maandag nog twee stukken door B&W werden aangeleverd en een deel van de commissie had de tijd nog niet gehad om deze te bestuderen. Het ging daarbij over de financiën en de aard van de verplichting die de gemeente destijds was aangegaan. Wethouder Arno van Kempen brak een lans voor een behandelen en kreeg een meerderheid van vijf fracties mee.

Lees meer in De Teylinger van woensdag 10 februari.

Uit de krant