“Onze sneeuwpop staat voor onze plaatselijke après skihut in onze voortuin,” schrijft de familie Velema uit de Apollostraat in Sassenheim. “De hut is zeer geliefd bij alle kinderen uit de buurt, met iedere keer weer een ander thema. We hebben ook een foto van de sneeuwpop met een TOP sjaal, omdat onze zoon Stefan op korfbal zit en groot fan is van TOP.”
“Onze sneeuwpop staat voor onze plaatselijke après skihut in onze voortuin,” schrijft de familie Velema uit de Apollostraat in Sassenheim. “De hut is zeer geliefd bij alle kinderen uit de buurt, met iedere keer weer een ander thema. We hebben ook een foto van de sneeuwpop met een TOP sjaal, omdat onze zoon Stefan op korfbal zit en groot fan is van TOP.” Foto: pr.
foto

Sneeuwpoppen zijn geen stilzitters

Algemeen Teylingen

Teylingen • De sneeuwpoppen in onze gemeente zijn niet allemaal stilzitters, zo bleek uit de inzendingen die de redactie vorige week ontving na onze oproep voor de leukste sneeuwpop van Teylingen. 

Carnaval vieren, skiën (en onderuit gaan), en daarna de roes uitslapen, het zijn enkele grepen uit de inzendingen die we binnenkregen. In dit artikel staan alle sneeuwpoppen. Klik op de foto en lees wat inzenders over hun sneeuwpoppen schrijven.

De directie van Verhagen maakt volgende week bekend wie, uit alle inzenders uit de regio, de twee prijswinnaars zijn.

Demi en Petra Oostdam maakten deze 'sneeuwboeddha'. "Hij toch een beetje kaal dus hebben we hem 'aangekleed'."
Milou (10) moest een flinke afstand afleggen voor haar sneeuwpop. "De sneeuwballen zijn gerold voor gemeentehuis Sassenheim en te voet 'getransporteerd' naar huis en daar op elkaar gezet. En aangekleed."
“Deze foto is gemaakt op zondag 7 februari door Esmay en Daimy en een klein beetje hulp van papa want de sneeuw bleef niet goed plakken.....,” schrijft moeder Deborah. “Uiteindelijk na uren werk staat er toch een mooie sneeuwpop bij ons in de tuin aan de Essenlaan in Sassenheim. Er kan niemand voorbij lopen zonder een foto ervan te maken. Heel leuk en gezellig. Het zonnetje staat er wel op overdag, maar we hopen dat hij nog een paar dagen blijft staan. Ze neus hangt al slap...”.
"Ik heb Helga gecreëerd op zondag 7 februari van de sneeuw die op mijn balkon is gevallen," schrijft Suzanne Plomp. " Haar ogen en tepels zijn bovendien gemaakt van amandelen, goed voor de vogels. Helga pronkt met haar prachtige Sneeuwpop-vrouw charmes op mijn balkon. Ik hoop dat ik nog even van haar kan blijven genieten totdat, langzaam maar zeker, de warme zon haar zal doen laten verdampen, waardoor Helga zal blijven voortbestaan in de natuur waarbij ze als eerste vorm zal aannemen als dorstlesser voor de flora en fauna van Voorhout."
Stefan Ulijn: "Met onze Teije (3) lekker in de achtertuin aan de slag. De sneeuwpop mocht zelfs zijn net gekregen ski's hebben."
“Ik hoorde dat jullie op zoek zijn naar de leukste sneeuwpoppen van Teylingen,” schrijft Celina de Winter uit Voorhout. “Toen ik vanochtend mijn bed uitstapte trof ik deze beschonken kerel aan in mijn achtertuin. Deze knappe sneeuwpop ligt zijn roes uit te slapen op de Essenrode.”
“Ik hoorde dat jullie op zoek zijn naar de leukste sneeuwpoppen van Teylingen,” schrijft Celina de Winter uit Voorhout. “Toen ik vanochtend mijn bed uitstapte trof ik deze beschonken kerel aan in mijn achtertuin. Deze knappe sneeuwpop ligt zijn roes uit te slapen op de Essenrode.”
De Braziliaanse vriendin van Dolf Wildschut had nooit eerder sneeuw gezien, en wilde voor het eerst een sneeuwpop maken. "Dit is het resultaat van haar werk en omdat het nog even wennen was in de kou maakte ze de sneeuwpoppen op ons balkon, dat nog dichtbij de warmte was."
Sneeuwman ‘Jacques’, gemaakt door Frans, Hannah en Alex, ziet op de Jacoba van Beierenweg in Voorhout de wereld aan zich voorbij gaan.
Lynne (7) en Kyan (5) Floor bouwde in de tuin van hun opa en oma een feestelijke sneeuwpop. Op vrijdag 12 februari zo eigenlijk het carnaval van start gaan in Bokkendorp Voorhout, en dus vierde deze sneeuwpop (gebouwd met een klein beetje hulp van opa en oma) ook feest!
Jeroen van der Voort ging samen met zijn vrouw Hope en dochter Alexis aan de slag, en daar was sneeuwpop Olaf. "Deze sneeuwpop is een echte nachtbraker. Met zijn lichtgevende cape gaat hij normaal gesproken naar alle ijsfeesten toe. Helaas moet hij nu in de tuin blijven. Gelukkig kunnen wij zo langer van hem genieten."
Jeroen van der Voort ging samen met zijn vrouw Hope en dochter Alexis aan de slag, en daar was sneeuwpop Olaf. "Deze sneeuwpop is een echte nachtbraker. Met zijn lichtgevende cape gaat hij normaal gesproken naar alle ijsfeesten toe. Helaas moet hij nu in de tuin blijven. Gelukkig kunnen wij zo langer van hem genieten."
Een sneeuwpad gesignaleerd op de Hyacint in Voorhout, gemaakt door Jeroen Augustinus.
Trotse oma Truus Warmderdam stuurde de sneeuwpop van kleinkinderen Dana, Anouk en Faas Dignum in. De sneeuwpop is er maar bij gaan liggen, in de achtertuin in de Prins Bernhardstraat in Sassenheim.
De familie Van der Meer stuurde deze sneeuwpop in.
Henk de sneeuwpop, net zo groot als de maker: Jip (6) uit Voorhout.
Ramona Versteege:  "Deze sneeuwpop is gemaakt op dinsdag 9 februari door mij, samen met collega's en cliënten van locatie Labyrinth van het Zeehos - Het Raamwerk."
"Teveel poeder voor sneeuw. Dus dan maar een sneeuwfort!," schrijft Cindy Loos.
"De sneeuwpop lijkt op het eerste ogenblik niet op een doorsnee sneeuwpop, maar het heeft wel zeker zijn charmes; met name door gebruik te maken van spullen die zich al in de tuin bevonden," aldus Steef de Groot. "Met nauwgezette precisie zijn alle details aangebracht (denk aan het ‘jasje’, de ogen, en niet geheel onbelangrijk - maar helaas niet zichtbaar - een ijspegel als neus)."
Bijna een week later ontving de redactie een update over de sneeuwpop van Steef. "Er is niet veel meer van over, maar hij houdt nog stand!".
J.C.N. van Diest stuurde de sneeuw-ijswolf in de Warmundastraat, gemaakt door Roos van Diest, in.
Meriam Beljon ging in de achtertuin aan de slag. "Wat een heerlijke winterperiode maken we mee in coronatijd. Op mijn 62e word ik daar nog steeds blij van en heb ik uit gekkigheid een kleine sneeuwpop op onze tuintafel gemaakt."
Ouders Robin en Mariëlle uit Voorhout verrasten hun zoontje met een sneeuwpop. "Sneeuwpop met twee gezichten en met wat fantasie, herken je in sneeuwpop een ouder met kindje op de nek."

Uit de krant